Aanbod Maatschappelijke Organisaties

Handje Helpen

nodigt je uit voor een gratis webinar met Andries Baart met de mogelijkheid van een korte napraat met Handjehelpen collega’s:

Dinsdag 30 maart 2021
19.30 – 21.00 uur
 

Andries Baart is grondlegger van de Presentie Benadering, oprichter van de Stichting Presentie en momenteel werkzaam bij de universiteit van Utrecht, afdeling Psychiatrie én de universiteit van Zuid Afrika.

Een vrijwilliger, een maatje zijn van iemand met een kwetsbaarheid is ergens zo gewoon en tegelijkertijd soms zo moeilijk! Want hoe doe je dat eigenlijk? Hoe kun je er zijn voor die ander? Wat laat je en wat laat je juist niet? Wat is een prettige houding én wat kun je daarin leren? En hoe zit dat nou met die kwetsbaarheid van die ander?

Andries Baart gaat in gesprek met Angelique Heerdink en Julia Muller, beide werkzaam bij Handjehelpen, over vrijwilligerszorg én de thema’s kwetsbaarheid, ouder worden, eenzaamheid en betrokkenheid op en met elkaar in de samenleving. Thema’s die juist in deze tijd meer dan ooit op de voorgrond staan.

Handjehelpen organiseert jaarlijks een aantal lezingen met vooraanstaande sprekers. Naderhand kunnen we vragen stellen aan de spreker en met elkaar napraten onder het genot van een drankje en een hapje. Dat gaat dit jaar helaas niet lukken. Wel is er dit webinar en bieden we je de mogelijkheid om online na te praten in kleine groepjes. Op het aanmeldformulier kun je je hiervoor aanmelden.