Netwerk & inspiratiesessies

Twee keer per jaar organiseren we netwerkbijeenkomsten voor alle coördinatoren en bestuursleden die met vrijwilligers werken. Met elkaar kijken we waar de kansen liggen, de versterking en de kracht. Er is voldoende ruimte en openheid om jouw eigen thema’s te behandelen en ook ideeën uit te werken. Met deze input kunnen we het thema bepalen voor een inspiratiesessie, of workshops en trainingen.


Webinar 31 mei 2022

"Hoe maak je jouw organisatie aantrekkelijk voor (nieuwe) vrijwilligers?"
Is jouw organisatie of initiatief op zoek naar nieuwe vrijwilligers en is het soms lastig om ze te vinden? Zou je nieuwe én bestaande vrijwilligers langer aan jouw organisatie willen binden? Kijk via onderstaande link terug naar dit Webinar, georganiseerd door de vrijwilligerscentrales uit Zeist, Utrecht, Amersfoort, Ronde Venen, De Bilt, IJsselstein en Lopik.

Voor wie?
Organisaties en initiatieven in de regio Utrecht die met vrijwilligers werken en nieuwe inspiratie willen opdoen voor het werven van vrijwilligers.

Inhoud
In deze interactieve online bijeenkomst reflecteren we kritisch op de cultuur binnen de eigen organisatie met drie gastsprekers. Tijdens het Webinar krijg je inzicht in jouw eigen organisatiecultuur en welke veranderingen mogelijk nodig zijn. Ook delen we geleerde lessen over wat voor vrijwilligers belangrijk is om zich voor een organisatie in te (blijven) zetten. We sluiten af met tips voor in de praktijk. Maar, we horen natuurlijk ook graag jouw ervaringen en tips! 

Gastsprekers
  • Jacquelien Willemse is programmaleider van de 'Expedities nieuwe gezichten' (= een nieuwe manier van vrijwilligers werven) bij Vereniging NOV (de landelijke vereniging voor vrijwilligersorganisaties). Zij zal de inzichten delen die de expedities hebben opgeleverd over het werven van nieuwe vrijwilligers.
  • Stephanie Maas, onderzoek medewerker bij Lucas Meijs aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zal de resultaten toelichten van haar onderzoek naar de expedities, en ingaan op werkende en niet-werkende componenten bij het werven van nieuwe vrijwilligers. 
  • Mandy Leijen van VrijwilligersHuis Nieuwegein zal haar ervaringen en lessons learned delen over de expeditie die zij in Nieuwegein heeft geleid.
Opname webinar
Je kunt de opname van het webinar terugkijken via deze link.

Webinar veranderen met vrijwilligers

De vrijwilligerscentrale van MENS De Bilt organiseerde 11 juni 2020 een Webinar met Willem-Jan de Gast: “Als deze tijd iets duidelijk maakt, is het dat we steeds nieuwe oplossingen moeten verzinnen voor soms radicaal wisselende omstandigheden. Dat geldt zeker als het gaat om de inzet van vrijwilligers in Coronatijd”.