Leendert Meeshuis zoekt: Wandelvrijwilligers die onze bewoners kunnen bijbenen!

Leendert Meeshuis

Introductie

Wil jij graag van grote betekenis te zijn door kleine dingen te doen? Bij ons kan dat!
Wij zijn op zoek naar wandelaars die onze bewoners van de frisse buitenlucht laten genieten. Ons antroposofische verpleeghuis ligt in een prachtige groene omgeving. Wij zoeken wandelaars die hun liefde voor de natuur graag met anderen delen. Onze bewoners zijn mensen met dementie, die niet meer alleen naar buiten kunnen. Een klein rondje is vaak al genoeg om de zinnen voor de rest van dag te verzetten: bij ons zijn het de kleine dingen die ertoe doen.

Taakomschrijving

Wandelen kan individueel met een bewoner of in een groepje. Het gaat hierbij om het genieten van de natuur, maar ook om het gezelschap. Het is leuk als je onze bewoners op de kleine bijzonderheden van de natuur wijst tijdens het wandelen. Onderweg kan je een praatje maken, maar ook gewoon ‘er zijn’ voor mensen die niet meer zoveel spreken (presentie). Er zijn verschillende mogelijkheden: je kunt vaste of eventueel wisselende bewoners begeleiden; je kunt op je eigen tijd wandelen of met een ander een groepje starten. Ook het combineren van verschillende vrijwilligersbezigheden is mogelijk. Samen kijken we wat past jouw mogelijkheden en interesses.

Een voorbeeld: Een van onze bewoonster is 82 jaar, en liep tot enkele weken geleden nog dagelijks 10 km met begeleiding. Ze houdt nog steeds van natuur en lange wandelingen. Ze is lichamelijk nog energiek. Nu zij bij ons woont, ver weg van haar wandelmaatje, mist ze deze wandelingen. Mevrouw kan niet alleen naar buiten. Onder begeleiding kan dit echter zo goed, dat we het fijn voor haar zouden vinden als dit vaker kan. In het contact houdt ze van een praatje, soms is ze ook teruggetrokken. Het is fijn als je met de zorg af wilt stemmen wanneer het past om te wandelen.

Wij vragen

Jij hebt een hart voor de doelgroep mensen met dementie. Je bent geduldig en zorgzaam ingesteld. Jij ziet het belang van humor of een attent gebaar. Je hoeft geen ervaring te hebben: kom dan gewoon kijken of deze doelgroep bij je past. Mocht je ervaring hebben vanuit je eigen omgeving met dementie, dan is dat fijn. Je weet dan als geen ander hoeveel vrijwilligers kunnen betekenen. Een ritme of regelmaat is fijn voor onze bewoners. Samen bekijken we wat bij jou past. Als je vrijwilliger wordt, dan vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De antroposofische identiteit van ons huis is uniek: het is fijn als je daarin interesse hebt.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?
We bieden vrijwilligerswerk in een mooie, bijzondere en huiselijke werkomgeving. Het is een fijne plek waar je wat kunt betekenen voor een ander. We hebben aandacht voor wie je bent: persoonlijk contact, een goede sfeer en korte lijnen vinden we belangrijk.
Je wordt ingewerkt: we lopen letterlijk en figuurlijk een eindje met je op. Na een tijdje kun je dan zelfstandig op pad. Vrijwilligers zijn van harte welkom op verschillende soorten bijeenkomsten die we in het huis organiseren: van jaarfeesten tot opleiding, van uitreiking van attenties tot naastenbijeenkomsten. We bieden flexibiliteit: wil je wekelijks werken of 4 keer per jaar, het kan allemaal. In overleg spreken we af hoe vaak je langs wilt komen en op welke dag. We streven naar een win-win situatie: Jij kan je talent en affiniteit bij ons kwijt en je draagt op een zinvolle manier bij aan een fijne dag voor onze bewoners.

Interesse?
Bij vragen en/of voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met Marije Goos, coördinator cultuur, welzijn en vrijwilligers, via M 06 18 68 81 90 of m.goos@warandeweb.nl. Twijfel je of het iets voor je is? Mail of bel dan ook gerust (bereikbaar na 22-8 wegens vakantie)

Tijdsbesteding: In overleg
Soort werk: Persoonlijke begeleiding, Activiteiten begeleiding
Laatst gewijzigd: di 1 aug 2023
Verloopdatum: zo 1 okt 2023

Lees meer over Leendert Meeshuis

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Leendert Meeshuis .

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen. MENS De Bilt ontvangt een kopie van je reactie.

Delen: