Handjehelpen zoekt: Mag Vinze (13) af en toe bij jullie komen spelen of logeren?

Handjehelpen

Introductie

Het gezin van Vinze (13) zoekt een fijn steungezin voor hem waar hij kan spelen en misschien af en toe overnachten.

Taakomschrijving

Vinze (13 jaar) woont in Bilthoven met zijn moeder en broertje van 10 jaar. Vinze is gek op spelen op de Nintendo Switch, hij houdt van Mario spellen. Verder houdt hij van op de trampoline en in de hangmat spelen, spelletjes spelen, ninja spellen en YouTube filmpjes kijken. Vinze heeft een grote fantasie en kan hier helemaal in opgaan. 

Vinze heeft de ziekte van Becker, een ziekte waarbij in toenemende mate spierzwakte optreedt. Hij heeft een rolstoel die hij regelmatig gebruikt voor kortere of langere duur. Vinze heeft volgens moeder kenmerken van autisme, maar dit is niet bewezen. Vinze begrijpt dingen goed in de dagelijkse omgang. Bij lezen en schrijven loopt hij tegen moeilijkheden aan. Hij zit op een vrije school, waar hij de hele dag mag spelen en bewegen.  

Vincent is mede door zijn ziekte veel moe. Thuis maken zijn moeder en hij afspraken over wanneer hij beeldschermtijd krijgt. Moeder heeft een democratische opvoedstijl, wat inhoudt dat de kinderen en hun individuele ontplooiing centraal staan en de ouder(s)/verzorger(s) erg betrokken zijn. Er worden duidelijke grenzen aangesteld, maar met voldoende aandacht en acceptatie van het kind. Hierin werkt ze graag vanuit de stijl van geweldloze communicatie. Wanneer Vinze gedrag laat zien dat niet acceptabel is dan dan maakt moeder contact met hem, benoemt ze haar eigen emotie en geeft ze aan dat zijn gedrag moet stoppen. Hierbij heeft ze oog voor wat er bij Vinze gebeurt en wat hij nodig heeft.

Fijn als het steungezin hierbij aansluit. Moeder staat open om te sparren en te leren over de opvoeding.

Vinze is een lieve jongen, maar heeft ook wel eens een driftbui. Het stellen van grenzen is belangrijk hierin. Deze accepteren vindt hij soms lastig, hierin heeft hij iets te leren. Het is belangrijk om heldere afspraken te maken met Vinze en aan te geven als iets niet acceptabel is. Moeder zal hierin ook helpen en ondersteunen richting het steungezin.  

Voor zijn moeder zou het heel fijn zijn als Vinze zo nu en dan ergens kan gaan spelen op een zaterdag of zondag. Misschien dat hij zelfs een nachtje mag blijven slapen. Moeder is op zoek naar een plek waar Vinze de ruimte heeft om te spelen. Het is nodig dat het huis van een steungezin rolstoeltoegankelijk is, en dat de rolstoel van Vinze in de auto past (als het steungezin komt halen of brengen). Een gezin met kinderen zou goed passen, dan wel het liefst tieners, want jonger is lastig in verband met de hoge intelligentie van Vinze. Maar een stel alleen kan zeker ook.

Heb jij plek in je huis of gezin dat Vinze af en toe kan komen spelen of logeren? Neem dan contact met ons op!

Wij vragen

Er vindt een telefonische intake en thuisbezoek plaats. Daarin bespreken we je verwachtingen, wensen en voorkeuren.

Ook vertelt de regiocoördinator wat jij van Handjehelpen mag verwachten aan begeleiding en scholing. Van iedere vrijwilliger wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) door Handjehelpen aangevraagd. Als het gesprek positief verloopt en de VOG binnen is, is de inschrijving definitief.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

- We houden rekening met jouw wensen
- Samen zoeken we naar een match
- De hulp wordt één op één gegeven
- Uitgebreid scholingsaanbod waar je aan kunt deelnemen
- Kinderen en volwassenen met een beperking helpen

Tijdsbesteding: In overleg
Soort werk: Persoonlijke begeleiding, Diversen
Laatst gewijzigd: vr 20 jan 2023
Verloopdatum: vr 1 sep 2023

Lees meer over Handjehelpen

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Handjehelpen .

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen. MENS De Bilt ontvangt een kopie van je reactie.

Delen: