Handjehelpen zoekt: Gezocht: enthousiast stel of gezin met ruimte en een warm hart

Handjehelpen

Introductie

Bied jij Siem (15) een fijne logeerplek zodat zijn ouders en broer en zus de handen even vrij hebben van hun mantelzorgtaken?

Taakomschrijving

De ouders van Siem zijn op zoek naar een stel of gezin die ruimte heeft om met een warm hart hun zoon 1 keer per maand of om de maand een leuke logeerplek te bieden. Siem is 15 jaar, woont in Groenekan samen met zijn ouders en jongere broer en zus. Hij praat met gebaren, klanken en woorden die soms redelijk maar soms ook onverstaanbaar zijn. Hij maakt gebruik van een app op zijn iPad waarmee hij zich goed duidelijk kan maken. Siem houdt van zwemmen (vooral de glijbanen), kerken (bezoeken en als hij orgel mag luisteren of spelen is hij helemaal blij) en speeltuinen.

Siem heeft veel behoefte aan structuur en duidelijkheid. Hij is matig tot ernstig verstandelijk beperkt en heeft autisme. Hij heeft hoge spierspanning in zijn lichaam maar kan wel zelfstandig lopen en houdt ook erg van bewegen. Siem gaat graag logeren; hij heeft de afgelopen twee jaar maandelijks in een gezin gelogeerd. Dit gezin start nu zelf een gezinshuis voor pleegkinderen waarmee er helaas een eind komt aan deze fijne plek voor hem.

Het betekent voor de ouders en voor de broer en zus van Siem veel om de zorg af en toe even uit handen te kunnen geven. Het helpt hen om de dagelijkse mantelzorg vol te houden.

Heb je interesse of vragen, neem vooral contact op. Ken je iemand die dit misschien aanspreekt? Dan waarderen we het als je deze oproept deelt.

Wij vragen

Er vindt een telefonische intake en thuisbezoek plaats. Daarin bespreken we je verwachtingen, wensen en voorkeuren.

Ook vertelt de regiocoördinator wat jij van Handjehelpen mag verwachten aan begeleiding en scholing. Van iedere vrijwilliger wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) door Handjehelpen aangevraagd. Als het gesprek positief verloopt en de VOG binnen is, is de inschrijving definitief.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

- We houden rekening met jouw wensen
- Samen zoeken we naar een match
- De hulp wordt één op één gegeven
- Uitgebreid scholingsaanbod waar je aan kunt deelnemen
- Kinderen en volwassenen met een beperking helpen

Tijdsbesteding: In overleg
Soort werk: Persoonlijke begeleiding
Laatst gewijzigd: vr 2 jun 2023
Verloopdatum: zo 31 dec 2023

Lees meer over Handjehelpen

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Handjehelpen .

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen. MENS De Bilt ontvangt een kopie van je reactie.

Delen: