Warande/Leendert Meeshuis zoekt: Gastvrouwen en -heren in de huiskamers

Warande/Leendert Meeshuis

Introductie

Warande/Leendert Meeshuis in Bilthoven is een verpleeghuis voor mensen met dementie en (mogelijke) bijkomende psychiatrische problematiek. Deze doelgroep heeft behoefte aan veiligheid en geborgenheid, die u als gastvrouw of gastheer kunt bieden.

Het Leendert Meeshuis is een huis dat uitgaat van de antroposofische mensvisie. Deze visie beschouwt de mens als een wezen dat bestaat uit lichaam, ziel en geest. Onze zorgverlening richt zich op deze drie aspecten vanuit het perspectief dat ieder mens zich bij zowel gezondheid als ziekte persoonlijk en spiritueel ontwikkelt. Een ander belangrijk aspect van onze identiteit is dat we ernaar streven om met elkaar een sociale gemeenschap te vormen waar de bewoners, vrijwilligers en medewerkers zich thuis kunnen voelen en elkaar op basis van gelijkwaardigheid kunnen ontmoeten. Aandacht en respect hebben voor elkaar en zorgvuldige bejegening zijn dan ook speerpunten in het beleid.

Taakomschrijving

Voor de vrijwillige functie van gastvrouw/gastheer zijn wij op zoek naar mensen die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan het welzijn van bewoners met dementie door te werken aan een warm, veilig leefklimaat in de huiskamer waar de gastvrouw of- heer de bindende factor is.

Wij vragen

vrijwilligers die onze bewoners graag zien genieten van een fijne dag.

- heeft u daarbij oog voor de individuele wensen van een bewoner?
- vindt u het leuk om te helpen met eten en drinken?
- wilt u met de bewoner de krant lezen, of gewoon een praatje maken?
- of neemt u onze bewoner vóór de maaltijd nog even mee naar buiten voor een frisse neus?

Kom dan langs voor een gesprek!

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

De vrijwilligerscoordinator van het Leendert Meeshuis organiseert tweejaarlijks een vrijwilligersbijeenkomst met een programma aanbod dat vrijwilligers wat kennis en kunde betreft ondersteunt in hun werk voor bewoners met een vorm van dementie en waarbij ruimte is voor het uitwisselen van kennis en ervaring.

Ook individuele ondersteuning en begeleiding vanuit de vrijwilligerscoördinator is mogelijk wanneer de vrijwilligers daar behoefte toe voelt.

De organisatie drukt haar waardering voor haar vrijwilligers regelmatig uit in de vorm van een aardigheidje en natuurlijk het kerstgeschenk.

Tijdsbesteding: In overleg
Soort werk: Persoonlijke begeleiding, Maaltijd verzorgen
Laatst gewijzigd: wo 6 jan 2021
Verloopdatum: wo 1 dec 2021

Lees meer over Warande/Leendert Meeshuis

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Warande/Leendert Meeshuis.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen. MENS De Bilt ontvangt een kopie van je reactie.

Delen: