De Zonnebloem - Afd. De Bilt-Bilthoven zoekt: verpleegkundige/verzorgende IG vrijwilliger

De Zonnebloem - Afd. De Bilt-Bilthoven

Introductie

De Zonnebloem wil dat mensen met een lichamelijke beperking ook volop van het leven kunnen genieten. Dat realiseert de Zonnebloem door deze mensen regelmatig te bezoeken en door aktiviteiten te organiseren. De Zonnebloem kent een groot aantal plaatselijke afdelingen in het hele land.

De Zonnebloem afdeling de Bilt – Bilthoven is een succesvolle plaatselijke afdeling van de Zonnebloem met zo’n 130 gasten. Ca. 50 enthousiaste vrijwilligers zetten zich regelmatig in voor onze gasten bij de diverse aktiviteiten en uitstapjes. Bij iedere grotere aktiviteit is er 1 verpleegkundige aanwezig.

Taakomschrijving

Om ons team van vrijwilligers te versterken is de Zonnebloem de Bilt Bilthoven op zoek naar een tweede vrijwilliger met een verpleegkundige achtergrond (verzorgende IG of verpleegkundige) die het leuk vindt om onze gasten te begeleiden tijdens onze Zonnebloem uitstapjes. De begeleiding omvat naast het sociale contact met name het zorg dragen voor de gasten die persoonlijke zorg nodig hebben.

Wij vragen

Iemand die het leuk vindt om mensen tijdens uitstapjes te begeleiden, en zo nodig persoonlijke verzorging te bieden.
De data voor de aktiviteiten worden altijd in overleg vastgesteld. Je hoeft je dus niet op voorhand vast te leggen op een aantal data. Met twee verpleegkundigen is er bovendien meer flexibiliteit.
Het tijdsbeslag is voor de verpleegkundige vrijwilliger hierdoor beperkt tot slechts zo’n 6 dagdelen per jaar.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Temidden van een team enthousiaste vrijwilligers samen met de gasten op stap gaan, met veel gezelligheid.
De uitstapjes zijn voor onze vrijwilligers uiteraard kosteloos. Er zijn diverse jaarlijks terugkerende aktiviteiten, zoals onder andere een boottocht, een toneelvoorstelling en maaltijden. In 2022 zijn er bijvoorbeeld ook nog uitstapjes geweest naar de Floriade en naar Giethoorn. Vrijwilligers kunnen uiteraard zelf ook ideeën aandragen voor uitstapjes. Onze gasten zijn altijd erg dankbaar als ze zijn meegeweest met een uitstapje. En voor onze vrijwilligers geeft dat juist veel voldoening.

Tijdsbesteding: flexibele inzet
Soort werk: Persoonlijke begeleiding, Persoonlijke begeleiding
Laatst gewijzigd: do 23 feb 2023
Verloopdatum: zo 31 dec 2023

Lees meer over De Zonnebloem - Afd. De Bilt-Bilthoven

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met De Zonnebloem - Afd. De Bilt-Bilthoven.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen. MENS De Bilt ontvangt een kopie van je reactie.

Delen: