Samen Oplopen MENS De Bilt zoekt: Ondersteun een gezin (ook in coronatijd!) - Samen Oplopen De Bilt

Samen Oplopen MENS De Bilt

Introductie

Samen Oplopen is er ook juist nu in Coronatijd voor gezinnen die behoefte hebben aan steun. Heeft een gezin niemand in het eigen netwerk om deze steun te bieden, dan kan een vrijwilliger deze rol tijdelijk vervullen. De behoefte aan deze gezinsmaatjes blijkt groot, waardoor er vraag is naar meer vrijwilligers die een paar uur per week voor een gezin willen klaarstaan.

Taakomschrijving

Er zijn veel verschillende manieren waarop jij van waarde kan zijn. Zo kun je een gezin dat net in onze gemeente is komen wonen wegwijs maken en helpen met de taal. Of een luisterend oor en gezelligheid bieden aan een ouder die veel heeft meegemaakt. Misschien lijkt het jou leuk die extra paar handen te zijn die een ouder vaak tekort komt. In dat geval kun je helpen in de zorg voor de kinderen of het organiseren van het huishouden. Als vrijwilliger geef je aan wat jou leuk lijkt, zodat je aan een passend gezin gekoppeld wordt. De ondersteuning stopt weer als het gezin op eigen kracht verder kan. Het uitgangspunt is dat het contact voor zowel gezin als vrijwilliger plezierig is.
Door de Coronamaatregelen kan de ondersteuning door vrijwilligers op het moment niet worden geboden op de manier die wij gewend zijn. Toch hebben we gemerkt dat vrijwilligers via telefonisch contact, of door bijvoorbeeld buiten af te spreken nog een hoop kunnen betekenen.

Wij vragen

Iemand die het leuk vindt om zich voor een periode (max. 2 jaar) te verbinden aan een gezin.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Persoonlijke begeleiding door een professionele coördinator. Een (online) starttraining van twee avonden en daarnaast vrijwilligersbijeenkomsten zoals intervisie of themabijeenkomsten.
Neem gerust eens contact op om meer informatie te krijgen of al je vragen te stellen!

Tijdsbesteding: minder dan 4 uur per week
Soort werk: Persoonlijke begeleiding, Diversen
Laatst gewijzigd: di 26 jan 2021
Verloopdatum: di 31 aug 2021

Lees meer over Samen Oplopen MENS De Bilt

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Samen Oplopen MENS De Bilt.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen. MENS De Bilt ontvangt een kopie van je reactie.

Delen: