[Buddies] van HandicapNL zoekt: Bijzondere vrienden!

Introductie

HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen. Met ons vriendschapsprogramma [Buddies] richten we ons op het verbeteren van de maatschappelijke positie van jongeren met een licht verstandelijke beperking. Hiervoor zetten we een tastbaar en krachtig instrument in: vriendschap. Deze vriendschap geeft een impuls aan hun geluk, voorkomt dat zij in een isolement raken en versterkt het gevoel van eigenwaarde. Om ook in de toekomst deze vriendschappen te kunnen garanderen, zijn we op zoek naar vrijwilligers die voor ons aan de slag willen in de functie van: peer-buddy (man/vrouw) in de buurt van jouw woonplaats.

Taakomschrijving

Jongeren met een licht verstandelijke beperking, die wij overigens ‘Buddies’ noemen, hebben meer moeite om vriendschappelijke relaties aan te gaan dan jongeren zonder beperking. Vreemd? Ja, als je het ons vraagt wel. Vriendschap is een basisvoorwaarde voor geluk. En dat geldt voor iedereen. Daarom inspireert [Buddies] jongeren met en zonder beperking om het beste van zichzelf met elkaar te delen.

Ben je tussen de 16 en 35 jaar, ben je op zoek naar een uitdagende vrijwilligersfunctie en wil je echt verschil maken in de maatschappij?
Word dan Buddy en sluit, voor minimaal 1 jaar, een bijzondere vriendschap met een jongere met een licht verstandelijke beperking. Een verrijking van het leven voor jouw Buddy, maar je zult zien dat deze vriendschap ook voor jou van grote betekenis kan zijn.

Samen met je Buddy ga je leuke, gezellige, spannende of juist ontspannende activiteiten doen. Dichtbij huis een film kijken of lekkere dingen bakken. Of lekker samen sporten of een museumpje pakken. Bezoek eens een pretpark of ga samen naar een feestje.
Samen vul je jullie vriendschap in en doe je waar jullie zin in hebben.

Wij vragen

● Je voelt je betrokken bij maatschappelijke kwesties
● Je bent sociaal, communicatief sterk en een open persoonlijkheid
● Je hebt een goed organisatorisch overzicht en veel verantwoordelijkheidsgevoel
● Je hebt humor
● Je wilt op praktische wijze invulling geven aan vriendschap

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Je maakt deel uit van een bevlogen team en doet maatschappelijke werkervaring op wat altijd van toegevoegde waarde is voor jouw carrière. Als vrijwilliger word je betrokken bij de activiteiten van onze stichting en mag je deelnemen aan trainingen die wij organiseren. Je wordt begeleid door de regiomanager en de clubmanager van [Buddies] in jouw regio.

Voor informatie over de functie of procedure kun je mailen naar dominique@handicap.nl, bellen met 06-30172857 of kijken op onze website www.handicap.nl/buddies.
We ontvangen jouw motivatie graag op bovenstaand e-mailadres.

Tijdsbesteding: flexibele inzet
Soort werk: Diversen
Laatst gewijzigd: wo 4 mrt 2020
Verloopdatum: ma 4 mrt 2024

Lees meer over [Buddies] van HandicapNL

Delen: