KunstenHuis de Bilt-Zeist zoekt: We Match zoekt buddy's voor statushouders

Introductie

Wil jij nieuwkomers in je eigen gemeente welkom heten, leren kennen en hen helpen om hun weg te vinden op het gebied van werk? Heb jij vier uur per week tijd en lijkt het je leuk om die, gedurende een half jaar, te besteden aan dit leuke en belangrijke project? Dan zoeken wij jou! Wil je meer informatie: app of bel Willy Marks 06 - 80 16 59 80 of mail naar wmarks@kunstenhuis.nl We zien er naar uit je te ontmoeten!

Taakomschrijving

We Match is een participatieprogramma dat vrouwelijke nieuwkomers traint en coacht bij het zoeken en vinden van (vrijwilligers)werk of studie. Cultuur en presentatie worden ingezet als hulpmiddel. Deelnemers worden gekoppeld aan een buddy, dat is een inwoner uit de woonplaats, die hen gedurende het traject helpt om de gestelde doelen te halen. Begin 2020 starten we een nieuw traject in Zeist, waar ook nieuwkomers uit de omliggende dorpen zich bij mogen aansluiten.

Wij vragen

We zijn op zoek naar inwoners uit de gemeente, die zich gedurende een dagdeel per week willen inzetten voor deze nieuwe inwoners. Graag zien we dat je de deelnemer wekelijks helpt met het huiswerk. Ook maken we graag gebruik van de kennis welke jij hebt van organisaties in de gemeente; misschien is er een bij waar een kandidaat eens een proefsollicitatie kan doen of een stage kan lopen.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

De ervaring is dat we met leuke, gezellige deelnemersgroepen werken. We nodigen je uit om een keer deel te nemen aan hun trainingsochtend, we nodigen je uit voor een kennismaking / kick off, we nodigen je uit voor een eindpresentatie. Ook houden we elke maand een buddy-avond waarin we een gast uitnodigen die een thema aan de orde stelt. En we houden dan meteen een intervisierondje, waarbij de buddy's hun ervaringen uitwisselen en wij weer leren van de ervaringen van de buddy's. Heel leerzaam.
En we sturen je af en toe een uitnodiging voor het bijwonen van een - voor jou gratis - voorstelling in het Kunstenhuis.

Tijdsbesteding: 4 uur per week
Soort werk: Persoonlijke begeleiding, Creatief & Cultuur
Laatst gewijzigd: wo 8 jan 2020
Verloopdatum: wo 1 jul 2020

Lees meer over KunstenHuis de Bilt-Zeist

Delen: