Steunpunt Vluchtelingen De Bilt zoekt: Woonbegeleiders

Steunpunt Vluchtelingen De Bilt

Introductie

Help vluchtelingen bij de regelzaken rondom de verhuizing naar De Bilt!
Rondom een verhuizing is er altijd veel te regelen. Als je de weg in een nieuw land nog niet kent en de taal nog niet spreekt, is dat een lastige opgave.
Als woonbegeleider help je vluchtelingen die in de gemeente De Bilt komen wonen bij alles wat er komt kijken rondom de verhuizing.

Taakomschrijving

Je ontmoet de nieuwkomers bij hun nieuwe appartement of huis. Samen met de verantwoordelijk persoon van SSW stel je een lijst van mankementen op. Je helpt de nieuwkomers bij het tekenen van het contract en je houdt in de gaten of de mankementen aan het huis worden verholpen. Op ons kantoor sluit je contracten af voor gas, water, elektriciteit en internet.
Je helpt de nieuwkomers bij de aanschaf van (tweedehands) meubels, witgoed en vloerbedekking. Je zet waar nodig onze klusclub aan het werk om bijvoorbeeld muren te sausen. Natuurlijk worden de corona-richtlijnen bij alle acties goed nageleefd!

Wij vragen

Je hebt tijd tijdens kantooruren. Je bent een regelaar. Je hebt affiniteit met de doelgroep, maar geen behoefte om langdurige relaties op te bouwen.
Je houdt van koopjes jagen en tweedehandswinkels afstruinen. Je hebt de beschikking over een auto en gaat met de nieuwkomers een aantal keer op stap om de inrichting van hun huis bij elkaar te shoppen. Je vindt het leuk om binnen een beperkt budget een huis in te richten.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Je krijgt de unieke kans om mensen uit verschillende culturen te leren kennen. Je helpt iemand zijn of haar zelfstandigheid weer terug te krijgen. Natuurlijk helpen wij je op weg door je te begeleiden en met deskundigheidsbevordering.
Mocht je je aangetrokken voelen tot een bepaald onderdeel van de taakomschrijving (bijvoorbeeld alleen de administratie of alleen het shoppen) dan willen we je ook uitnodigen te reageren. Wij zijn flexibel in de verdeling van de verschillende taken van een woonbegeleider, en kunnen deze onderbrengen bij meerdere vrijwilligers. Je kunt ook aangeven hoeveel verhuizingen je maximaal in een bepaalde periode wilt doen.

Tijdsbesteding: flexibele inzet
Soort werk: Administratie/organisatie, Persoonlijke begeleiding
Laatst gewijzigd: wo 6 jan 2021
Verloopdatum: vr 16 jul 2021

Lees meer over Steunpunt Vluchtelingen De Bilt

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Steunpunt Vluchtelingen De Bilt.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen. MENS De Bilt ontvangt een kopie van je reactie.

Delen: