Sociaal Team

Het Sociaal Team is er voor inwoners van 18 jaar en ouder in gemeente De Bilt die een hulpvraag hebben. Bent u op zoek naar ondersteuning of een luisterend oor? Heeft u vragen of problemen waar u zelf niet uitkomt? Maakt u zich zorgen over een kennis of buur? Met vragen over welzijn, zorg, wonen, werk, financiën, dagbesteding, (geestelijke) gezondheid of relaties, kunt u terecht bij het Sociaal Team.

Hoe werkt het Sociaal Team?

Het Sociaal Team biedt informatie, advies en praktische ondersteuning op het gebied van onder andere welzijn, zorg en wonen. Heeft u een vraag, dan kunt u contact met ons opnemen. Samen met u gaan we op zoek naar oplossingen die het beste passen bij uw persoonlijke situatie. Daarbij kijken wij in de eerste plaats naar wat u  zelf kunt doen en welke hulp er is in uw eigen omgeving. Daarnaast kijken we ook naar de mogelijke inzet van vrijwilligers en, indien nodig, professionele en/of specifieke ondersteuning. Daarover maken we samen afspraken, die we vastleggen in een plan. Het doel is om hulp en ondersteuning dichter bij mensen te organiseren, efficiënter en op maat.

Specifieke ondersteuning nodig?

Is specifieke ondersteuning nodig, dan geeft het Sociaal Team een advies aan de gemeente voor een maatwerkvoorziening. Dit is bijvoorbeeld een aanpassing aan uw woning zoals een traplift, huishoudelijke hulp, een regiotaxipas, begeleiding of dagbesteding bij een zorgorganisatie. We informeren u hoe dit in zijn werk gaat. Houdt u er rekening mee dat de gemeente voor een maatwerkvoorziening een (inkomensafhankelijke) bijdrage vraagt.

Hulp bij post en administratie nodig?

Mensen kunnen moeite hebben met het invullen van formulieren. Ook zijn bepaalde brieven moeilijk te begrijpen. In de gemeente De Bilt biedt de Wijkwinkel inloopmomenten waar u terecht kunt voor ondersteuning bij administratie en post.

  • De Wijkwinkel van MENS De Bilt. Klik hier voor alle informatie.

U kunt op 3 manieren contact opnemen met het Sociaal Team:

  • Telefonisch: op werkdagen van 8.30 tot 15.00 uur via 030-7271557
  • Per e-mail: sociaalteam@mensdebilt.nl of via ons CONTACTFORMULIER. Wij nemen binnen drie werkdagen telefonisch contact met u op.
  • Er is inloopspreekuur elke dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur bij WVT, Talinglaan10 in Bilthoven. U kunt hier terecht voor vragen over welzijn, zorg, wonen, werk, financiën, dagbesteding, (geestelijke) gezondheid of relaties.

Is er bij u of iemand in uw omgeving sprake van een acuut probleem?

  • Medische problemen:  bel uw huisarts of huisartsenpost, 0900 - 430 1 430.
  • Psychische problemen: bel uw huisarts of crisisdienst Altrecht Zeist, 030 – 696 5100.
  • Huiselijk geweld: bij spoed belt u 112. Anders Veilig Thuis, 0800-2000.
  • Zelfmoordgedachten: bel met de zelfmoordpreventielijn,  0900-0113.

Delen:

Nieuws

12 november 2018

Wijs met media

Interactieve workshop voor ouders die hun kinderen wegwijs willen maken in de mediajungle. Lees verder

9 november 2018

Vacature Buurtsportcoach MENS De Bilt

Het team buurtsport maakt onderdeel uit van MENS De Bilt. Binnen het team is een vacature... Lees verder

8 november 2018

Vacature Meidenwerker/Jongerenwerker MENS De Bilt

MENS De Bilt is de organisatie voor maatschappelijke ondersteuning in Gemeente De Bilt. We... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen