Sjors Sportief & Sjors Creatief

Met ingang van het nieuwe schooljaar biedt gemeente De Bilt alle basisschoolleerlingen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met sportverenigingen en culturele instellingen binnen de gemeente. Het leuke sport- & cultuurstimuleringsproject genaamd: Sjors Sportief & Sjors Creatief geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur zonder direct lid te hoeven worden. Alle verenigingen/aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun (naschoolse) activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje, waarop kinderen zich vervolgens digitaal kunnen inschrijven.

Sjors Sportief & Sjors Creatief

Sjors Sportief & Sjors Creatief vervangt de Jeugdsportpas en is inmiddels in ruim 60 gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en verenigingen/aanbieders, waardoor inschrijven een plezier wordt en administratieve rompslomp tot het verleden behoort. Om nog beter in te spelen op de beleving van het kind, is er een ‘mascotte’ gekoppeld aan de kennismakingsactiviteiten, zoals genoemd:  Sjors Sportief & Sjors Creatief.

De kinderen uit het basisonderwijs mogen de het hele schooljaar één (of meerdere) favoriete activiteiten uitkiezen, waar zij enkele introductielessen kunnen volgen bij verenigingen/(sport)aanbieders. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. 

Meld uw activiteit ook aan!

Sjors geeft de kinderen de kans om zich te oriënteren op de diverse takken van sport & cultuur en stimuleert kinderen om een structurele actieve deelname te bewerkstelligen. Hiervoor hebben wij u nodig: uw activiteit is een belangrijke bijdrage voor het draagvlak dat de gemeente met dit project nodig heeft.

Uw activiteit, wordt uiteindelijk geplaatst in een prachtig wervend boekwerk. Dit Sjorsboekje wordt in oktober op alle basisscholen in de gemeente verspreid. Erg goede promotie dus voor uw vereniging/organisatie!

Meld uw kennismakingsactiviteit vanaf vandaag aan op www.sportstimulering.nl, zodat we er samen een succes van kunnen maken!

Bent u geen vereniging, maar wilt u toch graag een activiteit voor deze doelgroep aanbieden? Dit kan natuurlijk, neem dan contact op met info@sjorssportief.nl.

Meer informatie?

De buurtsportcoaches van MENS De Bilt zorgen voor de verbinding tussen sport & cultuur en het onderwijs (de kinderen en ouders). Zij informeren alle ouders van het project middels het boekje mee te geven aan de kinderen van alle basisscholen. Ook zorgen zij er voor dat het boekje gevuld wordt met al het sport en cultuur aanbod uit de verenigingen en organisatie die zij hebben geïnformeerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de buurtsportcoaches via buurtsportcoaches@mensdebilt.nl.

 

Delen:

Nieuws

11 oktober 2017

Omstanders bedankt

Column Evelien Ribbens, directeur MENS De Bilt. Gepubliceerd in de Biltsche Courant op 11 oktober... Lees verder

26 september 2017

‘Coalitie Erbij De Bilt – Samen tegen Eenzaamheid’

Deze week is het de ‘Week tegen Eenzaamheid’. Een mooi moment om de ‘Coalitie Erbij De Bilt –... Lees verder

30 augustus 2017

Aanbod voor sporters met beperking

Voor mensen met een beperking is het niet vanzelfsprekend om dichtbij een passend sport- en... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen