Sjors Sportief & Sjors Creatief

Met ingang van het nieuwe schooljaar biedt gemeente De Bilt alle basisschoolleerlingen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met sportverenigingen en culturele instellingen binnen de gemeente. Het leuke sport- & cultuurstimuleringsproject genaamd: Sjors Sportief & Sjors Creatief geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur zonder direct lid te hoeven worden. Alle verenigingen/aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun (naschoolse) activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje, waarop kinderen zich vervolgens digitaal kunnen inschrijven.

Sjors Sportief & Sjors Creatief

Sjors Sportief & Sjors Creatief vervangt de Jeugdsportpas en is inmiddels in ruim 60 gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en verenigingen/aanbieders, waardoor inschrijven een plezier wordt en administratieve rompslomp tot het verleden behoort. Om nog beter in te spelen op de beleving van het kind, is er een ‘mascotte’ gekoppeld aan de kennismakingsactiviteiten, zoals genoemd:  Sjors Sportief & Sjors Creatief.

De kinderen uit het basisonderwijs mogen de het hele schooljaar één (of meerdere) favoriete activiteiten uitkiezen, waar zij enkele introductielessen kunnen volgen bij verenigingen/(sport)aanbieders. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. 

Meld uw kind aan.

Alle informatie en het aanbod vindt u door hier te klikken. 

Meer informatie?

De buurtsportcoaches van MENS De Bilt zorgen voor de verbinding tussen sport & cultuur en het onderwijs (de kinderen en ouders). Zij informeren alle ouders van het project middels het boekje mee te geven aan de kinderen van alle basisscholen. Ook zorgen zij er voor dat het boekje gevuld wordt met al het sport en cultuur aanbod uit de verenigingen en organisatie die zij hebben geïnformeerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de buurtsportcoaches via buurtsportcoaches@mensdebilt.nl.

 

Delen:

Nieuws

14 december 2017

Tot de volgende keer Buur!

'Hallo Buur' is een initiatief van het Platform Respectvol Samenleven. In een tweewekelijkse... Lees verder

13 december 2017

Mini Kersmarkt 2017

Op dinsdag 12 december was er voor de derde keer op een rij een Mini Kerstmarkt in Servicecentrum... Lees verder

12 december 2017

Meer aandacht voor mantelzorg werkt

Steunpunt Mantelzorg heeft dit jaar meer dan tweehonderd nieuwe mantelzorgers bereikt; een... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen