Ritje met de Riksja

Reportage Oog op de Bilt van de start van het project in De Bilt.

Riksja-project Fietsen Alle Jaren nu ook in De Bilt

Op 10 maart 2017 is de afdeling De Bilt van de Fietsersbond in samenwerking met MENS De Bilt het project Fietsen Alle Jaren gestart. 

Fietsen alle jaren geeft minder mobiele mensen de kans om weer eens de wind door hun haren te voelen door deel te nemen aan een fietstocht in de riksja. De riksja heeft plaats voor twee personen en wordt bestuurd door een enthousiaste vrijwilliger. Je wordt meegenomen op een fietstocht door je omgeving en herinneringen komen weer boven als je langs bekende plekken komt.

Overgewaaid uit Kopenhagen

Het project is ontstaan in Denemarken en sindsdien wereldwijd uitgevoerd. Ook in Nederland is het al op verschillende plekken een groot succes en nu kunt u dus ook in gemeente De Bilt er gebruik van maken. 

Lijkt het u leuk om een keer mee te gaan op de riksja samen met een vriend(in) of familielid? Of kent u iemand waarvan u denkt dat hij of zij het erg leuk zou vinden? 

Dan kunt u zich nu aanmelden door te mailen naar debilt@fietsenallejaren.nl of u kunt zich aanmelden bij een van de servicecentra van MENS De Bilt. 

Ook zorgorganisaties kunnen mensen aanmelden.

 
Foto: Wethouder Van Tonningen en Evelien Ribbens (directeur MENS De Bilt) als eerste in de riksja bij de start van het project.
 
 

Delen:

Nieuws

22 juni 2017

Gaypride

Column van Evelien Ribbens, directeur MENS De Bilt gepubliceerd in de Biltsche Courant. Lees verder

21 juni 2017

De eerste Hallo Buur avond

Artikel uit de Vierklank van 21 juni 2017 over de eerste Hallo Buur avond. Een inspirerend... Lees verder

21 juni 2017

Maatje zijn, ook iets voor u?

Heeft u wel eens met iemand gesproken die het psychisch moeilijk had? Heeft u deze persoon een... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen