HELDEN

MENS De Bilt (zie bovenstaand)

In deze laatste aflevering van Helden is Richard Breedveld bij welzijnsorganisatie MENS De Bilt. Hij volgt Wim Zaal, manus van alles, wanneer hij met zijn maatje Gerard op pad gaat om tafelbladen te schuren voor de kookcursus Bakpret. Verder is Richard bij taalcoach Kari die statushouder Yamen helpt met de uitspraak van de Nederlandse taal. En Richard rijdt mee met Niek en Fred op de BoodschappenPlusBus waar beduidend meer vrouwen meerijden omdat mannen niet zo oud worden. Door niet alleen het vervoer maar ook de begeleiding van Niek en Fred in de winkels, kunnen de dames winkelen en zijn ze er even uit.

Gemaakt door Regio TV De Bilt in samenwerking met MENS De Bilt.


Eerste aflevering Helden - Tennisvereniging FAK

Klik hier om de aflevering te bekijken.

In de eerste aflevering van Helden loopt maker Richard Breedveld mee met de vrijwilligers van tennisvereniging FAK. Vrijwilliger van het eerste uur Cees Westbroek; ´De mensen zeggen dat het tennispark erbij ligt als een plaatje´en is zichtbaar trots. We zien de tuinploeg aan het werk, klusjesmannen die het hek repareren en Cees die met zijn veeg-karretje het hele terrein schoonhoudt. Richard polst de motieven van de vrijwilligers om zich voor de club in te zetten.

Tweede aflevering Helden - De Voedselbank

Klik hier om de aflevering te bekijken.

Deze week volgt Richard Breedveld de vrijwilligers van de Voedselbank in de Bilt. Zo’n 60 vrijwilligers zorgen dat er wekelijks een voedselpakket naar mensen gaat die qua inkomen onder het minimum zitten. Onder de vrijwilligers hangt een gemotiveerde sfeer omdat de mensen voelen dat ze een wezenlijke bijdrage leveren aan de samenleving. Richard is onder meer bij de uitgifte op vrijdag en rijdt mee met de koelbus die langs de supermarkten gaat.

Derde aflevering Helden - Het Helen Dowling Instituut

Klik hier om de aflevering te bekijken.

Bij het Helen Dowling Instituut in Bilthoven wordt psychologische begeleiding gegeven aan mensen met kanker en hun naasten. Vrijwilligers verzorgen er de tuin, ontvangen de cliënten of doen allerhande klusjes in en om het gebouw.

Vierde aflevering Helden - De Centrals

Klik hier om de aflevering te bekijken

Richard Breedveld loopt mee met de vrijwilligers van de honk en soft-bal vereniging de Centrals in De Bilt. Kees is er al 45 jaar vrijwilliger en is blij met het gemotoriseerde karretje wat hij van zijn oude voetbalmaten van tennisvereniging FAK kreeg. Richard en Jaap willen een einde maken aan de enorme plas die na een regenbui achter de duck out ontstaat en gaan een afvoerput aanleggen. En sinds Nanda met het gezellige clubje meewerkt vliegt ze in hoog tempo door de kleedkamers en kantine om die schoon te houden.

Vijfde aflevering Helden - Stichting Areane de Ranitz

Klik hier om de aflevering te bekijken

In de vijfde aflevering van Helden volgt Richard Breedveld de vrijwilligers van Stichting Areane de Ranitz waar mensen met een beperking kunnen paardrijden. Deze vrijwilligers hebben het duidelijk naar de zin met hun ruiters en er mag zelfs even in galop worden gereden! Ook zien we de jaarlijkse slotdag waarbij de ruiters voor een diploma rijden.

Zesde aflevering Helden - Wereldwinkel De Bilt

Klik hier om de aflevering te bekijken

In de zesde aflevering van Helden trekt Richard Breedveld op met de vrijwilligers van de Wereldwinkel in De Bilt waar fairtrade producten worden verkocht. Teuni is al zo'n dertig jaar actief en maakt zich zorgen of de bestellingen wel goed zijn ingepakt. Ook Gert loopt al lang mee en denkt nog steeds niet aan stoppen. Met Joke en Adry neemt Richard een kijkje bij de groothandel in eerlijke producten en Tineke en Liesbeth richten een nieuwe etalage in.

Delen:

Nieuws

19 juli 2018

Workshop "Wasbare Luiers" tijdens het Mamacafé op 27 juli a.s.

Moderne wasbare luiers zijn in de afgelopen decennia enorm veranderd Je doet ze eenvoudig aan met... Lees verder

16 juli 2018

Werk in je eigen wijk - Miep snapt het niet meer

Net 40 jaar, de kinderen uit huis, dus weer aan het werk, een volgende stap in mijn leven komt... Lees verder

11 juli 2018

Saaie zomer?

Column Evelien Ribbens, directeur MENS De Bilt. Gepubliceerd in de Biltsche Courant op 11 juli 2018. Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen