Luister & leestips

Muziek  

Op Youtube kun je allerlei liedjes vinden. (Misschien heb je ook nog wel cd’s). Weet jij nog op welke muziek jij vroeger danste of heb je muziek die je grijs draaide? Ga eens een lijstje maken met voor jouw ‘gouwe ouwen’! 

Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb

6 april 2020 - De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse openbare bibliotheken zijn online gewoon open. Via de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar – ook voor mensen die géén lid zijn van de Bibliotheek. Lees verder....
 

Online luisterboeken (gedeeltelijk gratis) 

Of je nu lid bent van de bibliotheek of niet, de onlinebibliotheek biedt een aantal gratis luisterboeken aan voor iedereen! Ga naar https://www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb voor meer informatie.  

Dan is er ook nog Storytell, een app waarmee je heel veel boeken online kunt luisteren. Deze app is de eerste 14 dagen gratis en daarna 12 euro per maand. Let dus wel goed op dat je het abonnement tijdig opzegt, maar je kunt dan wel sowieso de eerste twee weken heel veel verschillende boeken luisteren. Ben je lid van de bibliotheek? Kijk dan eens op de website van de bibliotheek. Sommigen bieden namelijk ook online luisterboeken aan. 

Podcasts (veel gratis) 

Postcasts worden steeds populairder en veel zijn ook gratis. Via de app ‘podcast’ voor iPhone kun je er veel vinden. Ook via internetsites zijn er veel te vinden, bijvoorbeeld bij NPO1: https://www.nporadio1.nl/podcasts  

Kijk maar eens op internet of je er wat leuken bij vindt staan. Er zijn enorm veel in veel verschillende genres. 

Een podcast moet je zien als een soort radio-uitzending van pakweg een half uur, soms langer. Het kan over van alles gaan: sport, humor, technologie, politiek, crime maar ook interviews. 

Lees De Vierklank en Biltsche Courant online

De Vierklank

Biltsche Courant

Kranten/tijdschriften online lezen via Blendle (maand gratis, tijdelijke actie) 

Blendle is een online platform (zowel via een app als de internetbrowser te gebruiken) waarop je meer dan 100 kranten en tijdschriften kunt lezen. Momenteel heeft Blendle tot 21 maart de actie dat je één maand voor 0,01 euro (1 cent!) alle tijdschriften en kranten kunt lezen. Daarnaast kun je sommigen ook luisteren. Drie dagen voor het aflopen van de gratis proefperiode krijg je een herinnering dat je gratis periode afloopt en kun je het stopzetten. Zet je het niet stop, dan kost het je 9,99 per maand en kun je het online 24 uur per dag opzeggen, of telefonisch tijdens kantooruren.  

Boek/tijdschrift 

Je hebt nu eindelijke de tijd om aan dat ene boek te beginnen dat maar in de kast stond! Misschien heb je zelfs nog wel een hele reeks liggen.