Kijk tips/internet/bellen

Uitzending gemist/Netflix/Videoland/Kijk/Disney+ 

Streamingdiensten als Netflix, Videoland en Disney+ zijn betaalde streamingsdiensten maar bij Uitzending gemist en Kijk zijn veel programma’s gratis op terug te zien! Misschien zit er nog een leuke serie of programma bij voor je! 

TV-zender Film 1 tijdelijk gratis bij KPN en Ziggo 

KPN en Ziggo bieden vanaf 16 maart gratis de zender Film 1 aan, omdat de mensen thuis moeten zitten. Bij KPN vind je Film 1 op de kanalen 245 t/m 248. Voor Ziggo is dit te vinden op 101 t/m 104 (KPN werkte nog niet bij iedereen, hier zijn ze nog mee bezig) 

Oude films 

Misschien heb je nog oude dvd’s en videobanden liggen. Ga die weer eens kijken!  

Bellen of beeldbellen 

Nu je toch de tijd hebt, bel weer eens met iemand die je een tijdje niet gesproken hebt. Via beeldbellen kun je misschien ook wel een kaartspel samen doen! 

Gezamenlijk film kijken zonder bij elkaar te zijn 

Spreek met een kennis of familielid af welke film jullie gaan kijken. (Video)bel ondertussen met elkaar zodat jullie het er over kunnen hebben. Zo ben je toch een beetje samen aan het film kijken! 

Naar het museum vanaf je bank! Online tour 

Verschillende musea bieden nu onlinetours aan door hun museum, zoals ons eigen Rijksmuseum. Ook andere bekende musea doen eraan mee van over de hele wereld. Via onderstaande link vind je er 10 die in het Nederlands omschreven zijn. Je kunt het ook op google opzoeken, je kan er terecht komen via verschillende websites. Onderstaande is eentje in het Nederlands en eentje in net Engels.  

https://www.vogue.nl/cultuur/cultuur-nieuws/g31660622/musea-virtuele-tour-corona-virus-crisis-google-arts-culture/ 

Wil je het liever in het Engels? Klik dan op de deze link: 

https://hellogiggles.com/news/museums-with-virtual-tours/?utm_term=A36AA812-655E-11EA-97D8-7D87C28169F1&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_content=link&utm_campaign=hellogiggles_hellogiggles