Steunpunt Mantelzorg

 
Het corona-beleid maakt de taak die u hebt als mantelzorger zeer waarschijnlijk extra zwaar. Steunpunt Mantelzorg wil u graag in deze moeilijke tijd waar mogelijk tot steun zijn. Wij werken hard aan mogelijkheden om aangepaste hulp en ondersteuning op te zetten vanuit de corona richtlijnen van het RIVM. Wij zullen u over deze initiatieven regelmatig informeren via de website en de nieuwsbrief. Daarbij zoeken wij ook de samenwerking met andere zorgverleners in gemeente De Bilt.
 

Om u zo goed als mogelijk van dienst te zijn, zijn er de volgende wijzigingen:

  • Steunpunt Mantelzorg is dinsdag tot en met vrijdag tussen 09.00 - 12.00 uur altijd telefonisch bereikbaar. Eén van de consulenten is aanwezig om uw vragen te beantwoorden, te luisteren, mee te denken en/of te verwijzen. U kunt ons bellen op één van de mobiele nummers 06-167 06 934 (Liesje) of 06- 13 07 11 29 (Marianne)
  • Groepsactiviteiten, het inloop-spreekuur, huisbezoeken en individuele afspraken zijn voorlopig niet mogelijk, maar maakt u gerust een bel-afspraak met één van de consulenten als u ondersteuning of advies zoekt.
  • Zoekt u heldere informatie over corona en mantelzorg ? MantelzorgNL heeft een speciale webpagina: Klik hier.
  • De Mantelzorglijn (gratis) 030 760 60 55, open van 09.00 - 16.00 uur en de Luisterlijn (gratis) 0900 0767, dag en nacht bereikbaar, kunnen gebeld worden als het Steunpunt niet bereikbaar is.

Heeft u vragen? Bel ons! Wij zijn er voor ú.

 


Eén op de vier Nederlanders is mantelzorger. Meestal denken we daar niet over na: u zorgt gewoon voor uw kind, vader, moeder, partner, buur of andere naaste. Als u langdurig en intensief zorgt voor een familielid of naaste met een beperking of ziekte dan bent u mantelzorger. Het is de hulp die u geeft aan iemand uit uw omgeving die langere tijd ziek, hulpbehoevend of gehandicapt is. Mantelzorg geeft u naast de gewone dingen van het leven, zoals werk, school en gezin.

Voorbeelden van mantelzorgers
  • Ouders van een zorgintensief kind
  • Jongeren en kinderen die opgroeien in een gezin met een vader/moeder/broertje/zusje met een ziekte of beperking,
  • Volwassenen die zorgen voor hun ouder wordende ouders, voor partners waarbij sprake is van een chronische ziekte, zoals bijvoorbeeld dementie, de ziekte van Parkinson of MS.

> Activiteiten Mantelzorg

> Mantelzorg Spreekuur