Special: Werkende mantelzorgers en Corona

Er is veel veranderd in de samenleving door de maatregelen rond COVID-19 en dat merken ook werkende mantelzorgers. Daarom wil Steunpunt Mantelzorg u met deze pagina een hart onder de riem steken en u tips en handreikingen geven.

Zodat u de zorg voor uw naaste, uw partner, kind of ouder zo goed mogelijk volhoudt!


Werk en Mantelzorg onderzoek corona

Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, heeft de Nederlandse overheid in overleg met het RIVM geadviseerd zoveel mogelijk thuis te werken en afstand te houden tot kwetsbare groepen. Uit onderzoek blijkt dat zowel leidinggevenden als werkende mantelzorgers het zwaar hebben door het combineren van (thuis)werk & mantelzorg.

Werk&Mantelzorg zocht uit waar leidinggevenden en werkende mantelzorgers tegenaan lopen én geeft tips hoe je samen om kunt gaan met de situatie.

Bekijk de factsheet

Biltse Telefoonlijn

Ken je iemand die blij zou zijn met wat extra aandacht in de vorm van een telefoontje? Vrijwilligers van de Biltse Telefoonlijn bellen wekelijks met iemand die dat nodig heeft. Daarnaast kun je een beroep doen op praktische hulp en ondersteuning van MENS De Bilt bijvoorbeeld hulp bij boodschappen doen, hond uitlaten, een wandelingetje (op 1,5 meter afstand) enz. Aanmelden kan via maatjes@mendebilt.nl

Fit en actief

Mis je de sportschool of je sportvereniging?  Er zijn online verschillende mogelijkheden om in je huiskamer een les te volgen. Sportcity Bilthoven verzorgt online lessen via Facebook, matje uitrollen, sneakers aan en gaan voor een woonkamerworkout! https://www.facebook.com/SportCityBI/

Vitaal blijven met een sterk immuunsysteem

Judith Verbeek, een zelfstandig ondernemer/fysiotherapeut uit De Bilt legt op een toegankelijke en fijne manier uit wat je kunt doen om je vitaliteit te vergroten en hoe je door voeding, beweging en mindset een boost te geven aan je immuunsysteem.

Je kunt haar filmpjes bekijken op dit Youtubekanaal

Gesprek met een mantelzorgconsulent

Wil je een ‘werk en mantelzorg’ vraag of ervaring bespreken in Corona tijd? Dan kun je nu kennismaken met een mantelzorgconsulent in De Bilt. Stuur een mail naar mantelzorg@mensdebilt.nl voor het maken van een telefonische of beeldbelafspraak.

Online bijeenkomsten voor werkende mantelzorgers

Wil je tips hoe je kunt omgaan met mantelzorguitdagingen in deze tijd? Heb je interesse om dit met andere mantelzorgers te bespreken? Dan kun je deelnemen aan de -gratis- online Zoom-bijeenkomsten onder begeleiding van mantelzorgcoach Ria Schlepers.

Wanneer? Donderdag 23 en 30 april van 19.30 – 20.15 uur

Gebruik deze link.
Een account is niet nodig. Je kunt ook inloggen met meeting ID 627 420 0461 Password:  welkom.
 

Tips en informatie en tips voor werkende mantelzorgers

Als mantelzorger wil je weten waar je rekening mee moet houden in de zorg voor jouw kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet? Waar kun je terecht als je zelf ziek wordt en niet meer kan mantelzorgen? Wat kun je doen als professionele hulp komt te vervallen? Mantelzorg NL heeft een speciale pagina met veelgestelde vragen om jou op weg te helpen:

Zit de informatie die je zoekt er niet bij of wil je meer weten? Neem dan contact op met de Mantelzorglijn 030 – 760 60 55