Maatjesproject MENS De Bilt

Doelstelling

Het maatjesproject is een onderdeel van MENS De Bilt en wil verbindingen tot stand brengen tussen mensen met een hulpvraag in de thuissituatie en een vrijwilliger. Het gaat hier om één-op-één contact in de thuissituatie. Dus om twee mensen die het plezierig vinden om met elkaar in contact te zijn: om elkaars 'maatje' te zijn! Het maatjesproject van MENS De Bilt is "het" maatjesproject van gemeente De Bilt.

Werkzaamheden

De hulpvraag kan heel breed en gevarieerd zijn. Soms is deze vraag praktisch van aard, bijvoorbeeld hulp bij boodschappen doen. Soms zal het gaan om behoefte aan ontmoeting of aanspraak.
Voorbeelden te over: samen koffie drinken, samen winkelen, samen een wandeling maken of een attractie bezoeken, samen een levensverhaal of herinneringen vastleggen, samen een maaltijd nuttigen.

Vrijwilligersactiviteiten

Het gaat om bezoeken van mensen met dementie, psychosociaal kwetsbare mensen en mensen met een kwetsbaar sociaal netwerk.

Contact

Contactpersoon: Mariëlle de Jong (06-16665083), Astrid Kloosterziel (06-47693237) en Misja Oliemans (06 475 89 223)
E-mail: maatjes@mensdebilt.nl
Telefoon: 030-7440595
Website: http://www.mensdebilt.nl

Bezoekadres

Molenkamp 60
3732 EV
De Bilt

Maatjesproject MENS De Bilt zoekt:

Sámen een frisse neus halen?

Meneer Van Rijn houdt ervan om lekker buiten zijn. Hij zit veel binnen in deze tijd. Lopen is lastig geworden. Maar vooral het "alleen is maar alleen" vindt hij lastig, helemaal in deze...

Een boodschap voor uw buurvrouw!

Mevrouw De Jong (85) komt de deur bijna niet meer uit. De voorraadkast raakt leeg en in de koelkast staat ook niet veel meer. "Corona, u weet wel....Ik ben oud en durf niet meer naar de...

Delen: