Samen Oplopen MENS De Bilt

Doelstelling

De verbetering van het gezinsklimaat met als gevolg het voorkomen van zware problematiek en een betere sociale en emotionele ontwikkeling bij de kinderen in de gezinnen.

Werkzaamheden

Het ondersteunen van gezinnen die tijdelijk uit balans zijn, waardoor zij na verloop van tijd weer op eigen kracht verder kunnen. Vrijwilligers bezoeken wekelijks 2 tot 3 uur een gezin om die ondersteuning te bieden waar op dat moment behoefte aan is.

Vrijwilligersactiviteiten

De steun kan bijvoorbeeld bestaan uit het bieden van een luisterend oor, meedenken en doen in de opvoeding, het bekijken van moeilijke papieren, meegaan naar een instantie, spelen met de kinderen, of helpen met het opzetten van een netwerk. Maar net wat een gezin nodig heeft en wat past bij de vrijwilliger.

Contact

Contactpersoon: Christine Thomas
E-mail: samenoplopen@mensdebilt.nl
Telefoon: 06-13069608
Website: http://www.samen-oplopen.nl

Bezoekadres

Prof. Dr. P.J.W. Debijeweg 1
3731 MA
De Bilt

Samen Oplopen MENS De Bilt zoekt:

Ben jij een echte Marie Kondo?

Is opruimen en organiseren je tweede natuur? Help dan een moeder met het leren opruimen en organiseren van haar huis!

Ondersteun een gezin - Samen Oplopen De Bilt

Samen Oplopen is er voor gezinnen die behoefte hebben aan steun. Heeft een gezin niemand in het eigen netwerk om deze steun te bieden, dan kan een vrijwilliger deze rol tijdelijk vervullen. De...

Samen Oplopen met een vluchtelingengezin

Voor gezinnen met (jonge) kinderen uit andere culturen zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De gezinnen hebben behoefte aan iemand die regelmatig langs komt voor wat gezelligheid, die de...

Delen: