Wordt u ook maatje voor mensen met dementie?

29/05/2017 - Dementie is hard bezig om volksziekte nummer 1 te worden. Voor mensen met dementie veranderd de leefwereld en die van hun partner enorm. Het sociaal isolement, het verlies van sociale contacten en gebrek aan zingeving blijkt voor deze mensen en hun mantelzorgers zeker in de beginfase moeilijk te verwerken.

Met een uurtje in de week kunt u een belangrijke bijdrage leveren als maatje voor iemand met dementie. Een praatje, een kopje koffie drinken, een luisterend oor, een wandelingetje. Contact en gezelschap waar de persoon met dementie juist zo’n behoefte aan heeft. Tegelijkertijd heeft de mantelzorger op deze manier de mogelijkheid om even tijd voor zichzelf te nemen.

Er is momenteel een groep van 10 mensen die dit vrijwilligerswerk met veel plezier en voldoening doet. Het contact met een persoon die dementie heeft, blijkt een boeiend avontuur te zijn waarin je regelmatig uitgedaagd wordt om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Tijdens de vrijwilligersbijeenkomsten worden in prettige sfeer ervaringen gedeeld en krijgen de vrijwilligers waar nodig ondersteuning. Bij aanvang krijgt u een korte basiscursus aangeboden.

Heeft u interesse om maatje te worden, neemt u dan contact op met een van de coördinatoren van het maatjesproject: Astrid Kloosterziel , Angela de Koster, Misja Oliemans tel: 030-7440595, e-mail: mensmetelkaar@mensdebilt.nl
 

Delen:

Nieuws

22 november 2017

Vacature Ondersteuner Sociaal Team M/V

Het Sociaal Team is een onderdeel van MENS De Bilt. Bij het team kunnen inwoners van de gemeente... Lees verder

20 november 2017

Tekenen/schilderen voor 55+

Woensdag 10 januari 2018 start er een nieuwe cursus Tekenen/schilderen in De Bremhorst Bilthoven. Lees verder

16 november 2017

Sint Maarten in de wijk Vogelzang

'Hallo Buur' is een initiatief van het Platform Respectvol Samenleven. In een tweewekelijkse... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen