Wordt u ook maatje voor mensen met dementie?

29/05/2017 - Dementie is hard bezig om volksziekte nummer 1 te worden. Voor mensen met dementie veranderd de leefwereld en die van hun partner enorm. Het sociaal isolement, het verlies van sociale contacten en gebrek aan zingeving blijkt voor deze mensen en hun mantelzorgers zeker in de beginfase moeilijk te verwerken.

Met een uurtje in de week kunt u een belangrijke bijdrage leveren als maatje voor iemand met dementie. Een praatje, een kopje koffie drinken, een luisterend oor, een wandelingetje. Contact en gezelschap waar de persoon met dementie juist zo’n behoefte aan heeft. Tegelijkertijd heeft de mantelzorger op deze manier de mogelijkheid om even tijd voor zichzelf te nemen.

Er is momenteel een groep van 10 mensen die dit vrijwilligerswerk met veel plezier en voldoening doet. Het contact met een persoon die dementie heeft, blijkt een boeiend avontuur te zijn waarin je regelmatig uitgedaagd wordt om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Tijdens de vrijwilligersbijeenkomsten worden in prettige sfeer ervaringen gedeeld en krijgen de vrijwilligers waar nodig ondersteuning. Bij aanvang krijgt u een korte basiscursus aangeboden.

Heeft u interesse om maatje te worden, neemt u dan contact op met een van de coördinatoren van het maatjesproject: Astrid Kloosterziel , Angela de Koster, Misja Oliemans tel: 030-7440595, e-mail: mensmetelkaar@mensdebilt.nl
 

Delen:

Nieuws

20 september 2018

Expositie Aukje Huisman

Opening Expositie “Potlood, puntenslijper en een kwastje” van Aukje Huisman in Servicecentrum... Lees verder

18 september 2018

Crea club voor kinderen (8-12 jaar)

Vanaf woensdag 3 oktober a.s. start deze nieuwe activiteit voor kinderen van 8 - 12 jaar. Lees verder

17 september 2018

Mama Lokaal met Pauline Oud

Op woensdagochtend 26 september van 10.00 – 11.30 uur komt kinderboekenschrijfster Pauline Oud... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen