Wordt u ook maatje voor mensen met dementie?

29/05/2017 - Dementie is hard bezig om volksziekte nummer 1 te worden. Voor mensen met dementie veranderd de leefwereld en die van hun partner enorm. Het sociaal isolement, het verlies van sociale contacten en gebrek aan zingeving blijkt voor deze mensen en hun mantelzorgers zeker in de beginfase moeilijk te verwerken.

Met een uurtje in de week kunt u een belangrijke bijdrage leveren als maatje voor iemand met dementie. Een praatje, een kopje koffie drinken, een luisterend oor, een wandelingetje. Contact en gezelschap waar de persoon met dementie juist zo’n behoefte aan heeft. Tegelijkertijd heeft de mantelzorger op deze manier de mogelijkheid om even tijd voor zichzelf te nemen.

Er is momenteel een groep van 10 mensen die dit vrijwilligerswerk met veel plezier en voldoening doet. Het contact met een persoon die dementie heeft, blijkt een boeiend avontuur te zijn waarin je regelmatig uitgedaagd wordt om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Tijdens de vrijwilligersbijeenkomsten worden in prettige sfeer ervaringen gedeeld en krijgen de vrijwilligers waar nodig ondersteuning. Bij aanvang krijgt u een korte basiscursus aangeboden.

Heeft u interesse om maatje te worden, neemt u dan contact op met een van de coördinatoren van het maatjesproject: Astrid Kloosterziel , Angela de Koster, Misja Oliemans tel: 030-7440595, e-mail: mensmetelkaar@mensdebilt.nl
 

Delen:

Nieuws

18 december 2018

Moving Maartensdijk

Om het nieuwe jaar sportief en gezellig te beginnen wordt op donderdag 3 (van 10:00 tot 17:00... Lees verder

17 december 2018

Fit Sterk en Energiek les voor 60+

Wil je wat meer energie hebben? Zou je wat sterker willen zijn? Meer willen kunnen vertrouwen op... Lees verder

14 december 2018

Steunpunt Vluchtelingen feliciteert Samen Oplopen

Samen Oplopen, een project van MENS De Bilt krijgt subsidie van het Oranjefonds. Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen