Werkconferentie ‘Samen tegen Eenzaamheid’

16/06/2017 - Afgelopen 1 juni vond de werkconferentie plaats ‘Samen tegen Eenzaamheid’. Eenzaamheid is een divers en complex maatschappelijk probleem, met name onder ouderen. Door veranderende wetgeving in zorg en welzijn is het voorkomen en verminderen van eenzaamheid een belangrijke taak van de gemeente geworden.

Werkconferentie 1 juni 2017

Op steeds meer plaatsen in Nederland vinden gemeente, organisaties en burgers elkaar om samen te werken tegen eenzaamheid.  Want samen kunnen we meer bereiken om eenzaamheid te voorkomen of te verminderen. Ook de gemeenteraad in De Bilt vraagt aandacht voor en inzet op dit thema in de vorm van een lokale aanpak. Daarom vond afgelopen 1 juni de werkconferentie ‘Samen tegen Eenzaamheid’ plaats. 

Anja Machielse, bijzonder hoogleraar ‘Empowerment van Kwetsbare Ouderen’ verzorgde een inleiding op het onderwerp. Daarna gingen rond de 50 deelnemers, zowel professionals, vrijwilligers, als betrokken burgers, onder leiding van ‘Coalitie Erbij’ (het nationaal samenwerkingsverband tegen eenzaamheid) op een interactieve manier aan de slag om tot een lokale aanpak tegen eenzaamheid onder ouderen in De Bilt te komen. Belangrijke elementen daarin zijn het stimuleren van ontmoeting en contacten in de buurt, het op tijd herkennen van signalen, en effectieve hulp inzetten daar waar nodig.  

Vervolg

Op basis van de opbrengst maken we een start met het uitwerken van een ‘Lokale aanpak Samen tegen Eenzaamheid onder ouderen in gemeente De Bilt’. Daarbij gaan we ook aangeven op welke onderdelen meedenkkracht gewenst is, hoe we daar invulling aan willen geven, wat dat van mensen die aangegeven hebben betrokken te willen zijn bij het vervolg vraagt aan tijdsinvestering, en welke planning daarbij hoort. Wilt u ook meedenken over en/of betrokken zijn bij het vervolg? Neem dan contact op met Annet Meeuws, a.meeuws@mensdebilt.nl.

Delen:

Nieuws

20 september 2018

Expositie Aukje Huisman

Opening Expositie “Potlood, puntenslijper en een kwastje” van Aukje Huisman in Servicecentrum... Lees verder

18 september 2018

Crea club voor kinderen (8-12 jaar)

Vanaf woensdag 3 oktober a.s. start deze nieuwe activiteit voor kinderen van 8 - 12 jaar. Lees verder

17 september 2018

Mama Lokaal met Pauline Oud

Op woensdagochtend 26 september van 10.00 – 11.30 uur komt kinderboekenschrijfster Pauline Oud... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen