Webinar 31 mei: "Hoe maak je jouw organisatie aantrekkelijk voor (nieuwe) vrijwilligers?"

11/05/2022 - Is jouw organisatie of initiatief op zoek naar nieuwe vrijwilligers en is het soms lastig om ze te vinden? Zou je nieuwe én bestaande vrijwilligers langer aan jouw organisatie willen binden? Meld je dan aan voor dit Webinar, georganiseerd door de vrijwilligerscentrales uit Zeist, Utrecht, Amersfoort, Ronde Venen, De Bilt, IJsselstein en Lopik.

Voor wie?
Organisaties en initiatieven in de regio Utrecht die met vrijwilligers werken en nieuwe inspiratie willen opdoen voor het werven van vrijwilligers.

Inhoud
In deze interactieve online bijeenkomst reflecteren we kritisch op de cultuur binnen de eigen organisatie met drie gastsprekers. Tijdens het Webinar krijg je inzicht in jouw eigen organisatiecultuur en welke veranderingen mogelijk nodig zijn. Ook delen we geleerde lessen over wat voor vrijwilligers belangrijk is om zich voor een organisatie in te (blijven) zetten. We sluiten af met tips voor in de praktijk. Maar, we horen natuurlijk ook graag jouw ervaringen en tips! 

Gastsprekers
  • Jacquelien Willemse is programmaleider van de 'Expedities nieuwe gezichten' (= een nieuwe manier van vrijwilligers werven) bij Vereniging NOV (de landelijke vereniging voor vrijwilligersorganisaties). Zij zal de inzichten delen die de expedities hebben opgeleverd over het werven van nieuwe vrijwilligers.
  • Stephanie Maas, onderzoek medewerker bij Lucas Meijs aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zal de resultaten toelichten van haar onderzoek naar de expedities, en ingaan op werkende en niet-werkende componenten bij het werven van nieuwe vrijwilligers. 
  • Mandy Leijen van VrijwilligersHuis Nieuwegein zal haar ervaringen en lessons learned delen over de expeditie die zij in Nieuwegein heeft geleid.
Praktische informatie
Datum: dinsdag 31 mei
Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Locatie: online
Nodig: goede internetverbinding, een laptop of PC voor de livestream en een mobiele telefoon om (anoniem) mee te kunnen doen aan de polls tijdens het Webinar.
 

Aanmelden Webinar

Delen:

Nieuws

25 mei 2022

Servicecentrum De Bilt is vrijdag 27 mei gesloten

A.s. vrijdag, de dag na Hemelvaart is het Servicecentrum De... lees verder

25 mei 2022

Het Grote Mantelzorg Gesprek De Bilt: De toekomst begint nu!

Steunpunt Mantelzorg De Bilt organiseert het Grote... lees verder

24 mei 2022

Ouders Lokaal De Bilt - agenda juni

Activiteiten Ouders Lokaal De Bilt juni 2022. lees verder