Wat vindt u van vrijwilligerswerk? Praat mee aan het Rondetafelgesprek!

22/09/2017 - Vrijwilligers leveren een waardevolle bijdrage aan onze samenleving. Zonder vrijwilligers zou onze gemeente bijvoorbeeld een stuk minder levendig, actief en zorgzaam zijn. Daarmee is vrijwilligerswerk van onschatbare waarde. De gemeente De Bilt en MENS De Bilt vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners bereid zijn zich voor elkaar in te zetten, en dat zij daarbij goed ondersteund en gefaciliteerd worden. Want vrijwilligerswerk is niet alleen belangrijk voor de samenleving, het is ook leuk om te doen, en het levert jezelf ook veel op!

Om te weten wat inwoners in gemeente De Bilt vinden van vrijwilligerswerk, hebben we afgelopen zomer een enquête gehouden onder inwoners. Ook hebben we vertegenwoordigers van organisaties die werken met vrijwilligers gevraagd welke knelpunten zij ervaren, welke ideeën zij hebben voor verbetering, en wat daarvoor nodig is.

Op basis van deze uitkomsten organiseren we twee Rondetafelgesprekken om tot verbetering van het vrijwilligerswerkbeleid te komen: één voor (potentiële) vrijwilligers, en één voor vertegenwoordigers van organisaties die werken met vrijwilligers. 

Rondetafelgesprek vrijwilligers/inwoners

Het Rondetafelgesprek voor vrijwilligers/inwoners die mee willen praten over vrijwilligerswerk vindt plaats op maandag 9 oktober van 19.30 – 21.30 uur. 

Rondetafelgesprek organisaties

Het Rondetafelgesprek voor vertegenwoordigers van organisaties die werken met vrijwilligers vindt plaats op dinsdag 10 oktober van 15.00 – 17.00 uur.

De Rondetafelgesprekken worden begeleid door een adviseur Vrijwillige Inzet van Movisie.

Wilt u ook meepraten en/of heeft u ideeën over het verbeteren van vrijwilligerswerk zodat meer inwoners in gemeente De Bilt zich inzetten als vrijwilliger, én daarbij goed ondersteund en gefaciliteerd worden? Meldt u dan nu aan! Per Rondetafel is plek voor 15 deelnemers. Aanmelden kan door een mail te sturen naar a.meeuws@mensdebilt.nl.  Wij stellen uw inbreng zeer op prijs!

Delen:

Nieuws

20 september 2018

Expositie Aukje Huisman

Opening Expositie “Potlood, puntenslijper en een kwastje” van Aukje Huisman in Servicecentrum... Lees verder

18 september 2018

Crea club voor kinderen (8-12 jaar)

Vanaf woensdag 3 oktober a.s. start deze nieuwe activiteit voor kinderen van 8 - 12 jaar. Lees verder

17 september 2018

Mama Lokaal met Pauline Oud

Op woensdagochtend 26 september van 10.00 – 11.30 uur komt kinderboekenschrijfster Pauline Oud... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen