Vrijwilligers en medewerkers van MENS De Bilt delen 250 feestelijke kerstboxen van het Ouderenfonds uit

15/12/2022 - Veel ouderen voelen zich in de donkere dagen rond kerst eenzaam. Hun wereld is kleiner door het verlies van een partner of omdat ze minder makkelijk op pad kunnen. Daarom maakt het ouderenfonds samen met lokale vrijwilligers én Nederlands cabaretière, zangeres en actrice Karin Bloemen dit jaar duizenden ouderen blij met een kerstbox.

In de box zit alles om kerst thuis zo gezellig mogelijk te maken. Iets leuks, iets lekkers en iets om te delen. Lokale vrijwilligers bezorgen de box en maken een praatje. Met dit persoonlijke en vrolijke contactmoment creëren we een waardevolle herinnering.

Duurzame ontmoeting
Al zeventien jaar organiseert het Nationaal Ouderenfonds kerstdiners voor eenzame ouderen bij Van der Valk restaurants door heel Nederland. Dit jaar vinden deze diners niet plaats. Echter bij MENS De Bilt vindt op initiatief van inwoners, en bemiddeling via Samen voor De Bilt, een kleinschalige ‘huiskamer’ kerstlunch plaats, verzorgd door Van der Valk/Biltsche Hoek. Met de feestelijke kerstbox biedt het Nationaal Ouderenfonds een passend alternatief voor het diner. Door samen met plaatselijke vrijwilligers de kerstboxen te bezorgen realiseert het Ouderenfonds een duurzame ontmoeting en extra aandacht voor ouderen in deze vaak moeilijke periode.
 
Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Op de foto: Echtpaar van Es ontvangt een kerstbox tijdens de actie in 2020

Delen:

Nieuws

26 september 2023

Bingo Maartensdijk geannuleerd

De BINGO middag van vrijdag 29 september a.s. kan helaas NIET... lees verder

26 september 2023

De Week van de Ontmoeting

Eenzaamheid treft mensen van alle leeftijden en achtergronden,... lees verder

21 september 2023

Intercultureel Eetcafé éénmalig verplaatst

In verband met vakantie van de vrijwilligers verplaatst het... lees verder