Uitje Taalpunten De Bilt

08/07/2019 - Vanuit Taalpunten De Bilt organiseert MENS De Bilt elke dinsdag- en donderdagmorgen Nederlandse taallessen. Deze worden geheel door vrijwilligers verzorgd.

Ter afsluiting van het jaar, net voor de zomervakantie, hebben deelnemers en docenten samen een uitje gemaakt naar de molen Geesina in Groenekan.

De groep werd in tweeën gesplitst. De ene groep kreeg een rondleiding met uitleg over de molen van de molenaar.  Sommige dingen moesten even herhaald of vertaald worden zodat iedereen het kon begrijpen. De andere groep dronk koffie waarbij het Nederlands geoefend werd. Het was een gezellig en leerzaam uitje!

Naast de Nederlandse groepslessen verzorgt Taalpunten De Bilt ook 1 op 1 begeleiding door inzet van taalcoaches. Er kan worden afgesproken waar men kan oefenen met lezen, grammatica, schrijven of wat de vraag ook is. Dit kan bijvoorbeeld in de bibliotheek. Wanneer u afspreekt, stemt u dit samen af met de taalcoach.

We zijn nog op zoek naar mensen die één tot twee uurtjes per week  willen investeren als taalcoach.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Taalpunten De Bilt. U kunt mailen naar m.oliemans@mensdebilt.nl of bellen naar 030-7440595.

Taalpunten De Bilt is een samenwerking tussen bibliotheek Idea Bilthoven, Steunpunt Vluchtelingen De Bilt en MENS De Bilt.

Delen:

Nieuws

19 augustus 2019

Cursus tekenen/schilderen op woensdagavond

Er zijn weer een paar plaatsjes vrij in de groep tekenen/schilderen. Op 4 september start er een... Lees verder

15 augustus 2019

Start Mantelzorgspreekuur in gemeente De Bilt

Steunpunt Mantelzorg start vanaf eind augustus wekelijks een Mantelzorgspreekuur in het... Lees verder

13 augustus 2019

Markt Samen Leuke Dingen Doen zaterdag 24 augustus De Leijenburgh Bilthoven

In samenwerking met bewonerscommissie De Leijenburgh en woonstichting SSW organiseert MENS De... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief MENS De Bilt

* verplicht invullen