Tentoonstelling en sprookjescafé

29/07/2019 - De gehele maand augustus is er een bijzondere tentoonstelling te zien in de Bibliotheek in Bilthoven. Er worden sprookjes tentoongesteld die samen met ouderen tot stand zijn gekomen. Het initiatief is vanuit een zorgvrager uit de thuiszorg ontstaan: samen een verhaal schrijven dat niet over personen gaat. Dit leidde tot sprookjes op rijm waaraan ouderen die gebruik maken van thuiszorg, grotendeels met dementieachtergrond, input hebben geleverd en de schrijfster dit geheel invulling heeft gegeven en op rijm heeft gesteld. In de tentoonstelling zijn deze sprookjes op een creatieve manier uitgewerkt.

De bibliotheek zet in deze maand een speciaal geselecteerde collectie boeken voor ouderen in de schijnwerper. Als zelf lezen niet meer lukt, is voorlezen een goed alternatief. Iedereen heeft in zijn of haar leven weleens de magie van het verhaal ervaren. Luisteren naar verhalen hoort bij het leven zelf en activeert tot het vertellen van eigen verhalen. Door verhalen en gedichten voor te lezen die direct aansluiten bij de leef- en belevingswereld van (dementerende) ouderen, wordt het gesprek over het eigen levensverhaal gestimuleerd. Niet alleen tijdens de voorleesuren, maar ook daarna.

Sprookjescafé

Tijdens het sprookjescafé zal Anita Rietveld, schrijfster van de sprookjes, een of meerdere sprookjes voordragen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u komen luisteren naar de sprookjes. Een uurtje luisteren, praten en elkaar ontmoeten. Uiteraard is er ook gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken. Deelname is gratis.  
Op zaterdag 3 augustus 2019 is er van 14.00 tot 15.30 uur een sprookjescafé voor alle belangstellenden. De tentoonstelling wordt dan ook officieel geopend. Op vrijdag 16 augustus is er van 15.00 tot 16.30 uur een sprookjescafé voor mensen met beginnende dementie.


Namens Gouden dagen Idea wordt u de koffie en/of thee met taartje van BonBonMargo gratis aangeboden. Kijk voor meer informatie op www.ideacultuur.nl/Goudendagen. Voor dit project zijn we op zoek naar donateurs om onze gratis activiteiten in stand te houden.

Tentoonstelling 1 t/m 31 augustus 2019

  • Zaterdag 3 augustus 2019 van 14.00 – 15.30 uur: sprookjescafé en opening tentoonstelling voor alle belangstellenden
  • Vrijdag 16 augustus 2019 van 15.00 – 16.30 uur: sprookjescafé voor mensen met beginnende dementie

Plaats: Bibliotheek Idea Bilthoven, Planetenplein 2, Bilthoven

Maker tentoonstelling en sprookjes: Anita Rietveld

Prijs: gratis

Delen:

Nieuws

4 december 2019

Kerst workshop

Komt u ook een mooie kerst decoratie maken? Lees verder

29 november 2019

Vrijwilliger vertelt: Corrie Veldhuizen

Vrijwilligers werk is er in verschillende soorten en maten. Elke maand laat de... Lees verder

28 november 2019

Eerste “Aan De Keukentafel” Kersteditie!

Aan De Keukentafel’, dat is: samen gezellig aan tafel, elkaar opscheppen en onder het eten de... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief MENS De Bilt

* verplicht invullen