Start Netwerk Ambassadeurs Werk & Mantelzorg De Bilt

07/06/2017 - In gemeentehuis Jagtlust vond op 11 mei de feestelijke aftrap plaats van het Netwerk Ambassadeurs Werk & Mantelzorg De Bilt. Vorig jaar heeft Steunpunt Mantelzorg de Bilt een succesvolle campagne gevoerd rond het thema Werk en Mantelzorg.

Tijdens het afsluitend symposium kreeg de gemeente De Bilt de erkenning “Wij werken Mantelzorgvriendelijk”. Na dit symposium zijn enkele lokale bedrijven waaronder RIVM, Sweco (de vroegere Grontmij), De Bilthuysen en Stichting Kinderopvang De Bilt actief aan de slag gegaan met het onderwerp Mantelzorg binnen hun organisatie. En zij zijn nu de eerste ambassadeurs!

Marianne Houkamp, consulent Mantelzorg: “Veel mantelzorgers hebben naast hun zorgtaken ook gewoon een betaalde baan. Het is dan erg fijn als het onderwerp bespreekbaar is binnen de organisatie, als men gebruik kan maken van verlofregelingen en als er samen gezocht kan worden naar maatwerkoplossingen. Deze bedrijven zijn nu de koplopers maar we streven naar uitbreiding van het Netwerk!”

Gemeente De Bilt wil graag een voorbeeldrol vervullen en lokale organisaties en bedrijven uitnodigen om samen werk te maken van een gezonde combinatie van betaald werk en zorgtaken. Als stimulans faciliteert de gemeente een nul-meting voor de eerste drie nieuwe bedrijven die ook aan de slag willen gaan met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

Wilt u binnen uw organisatie ook werk maken van een gezonde combinatie van werk en zorgtaken?

Of bent u werkende mantelzorger en heeft u ondersteuning, informatie of advies nodig?

Neem dan contact op met Steunpunt Mantelzorg

Op de foto v.l.n.r. Wim Groenevelt (Sweco), Sybille Kaldenhoven (gemeente De Bilt) Marijke Meenhorst (De Bilthuysen), Marianne Houkamp (Steunpunt Mantelzorg), Johanna van Berge (Sweco), Tineke Plessen (St. Kinderopvang De Bilt) en wethouder Madeleine Bakker. De vertegenwoordiger van RIVM was verhinderd.

Delen:

Nieuws

24 november 2017

Intercultureel Eetcafé 26 november gaat NIET door.

Wegens omstandigheden gaat het Intercultureel Eetcafé op zondag 26 november niet door. Lees verder

24 november 2017

MENS De Bilt gaat aan de slag met mijnkwaliteitvanleven.nl

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een landelijk initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland. Het is... Lees verder

23 november 2017

Feestelijke opening van Ouders Lokaal De Bilt

Na de gemeente De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Montfoort is nu ook De Bilt een mooi initiatief... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen