Start Netwerk Ambassadeurs Werk & Mantelzorg De Bilt

07/06/2017 - In gemeentehuis Jagtlust vond op 11 mei de feestelijke aftrap plaats van het Netwerk Ambassadeurs Werk & Mantelzorg De Bilt. Vorig jaar heeft Steunpunt Mantelzorg de Bilt een succesvolle campagne gevoerd rond het thema Werk en Mantelzorg.

Tijdens het afsluitend symposium kreeg de gemeente De Bilt de erkenning “Wij werken Mantelzorgvriendelijk”. Na dit symposium zijn enkele lokale bedrijven waaronder RIVM, Sweco (de vroegere Grontmij), De Bilthuysen en Stichting Kinderopvang De Bilt actief aan de slag gegaan met het onderwerp Mantelzorg binnen hun organisatie. En zij zijn nu de eerste ambassadeurs!

Marianne Houkamp, consulent Mantelzorg: “Veel mantelzorgers hebben naast hun zorgtaken ook gewoon een betaalde baan. Het is dan erg fijn als het onderwerp bespreekbaar is binnen de organisatie, als men gebruik kan maken van verlofregelingen en als er samen gezocht kan worden naar maatwerkoplossingen. Deze bedrijven zijn nu de koplopers maar we streven naar uitbreiding van het Netwerk!”

Gemeente De Bilt wil graag een voorbeeldrol vervullen en lokale organisaties en bedrijven uitnodigen om samen werk te maken van een gezonde combinatie van betaald werk en zorgtaken. Als stimulans faciliteert de gemeente een nul-meting voor de eerste drie nieuwe bedrijven die ook aan de slag willen gaan met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

Wilt u binnen uw organisatie ook werk maken van een gezonde combinatie van werk en zorgtaken?

Of bent u werkende mantelzorger en heeft u ondersteuning, informatie of advies nodig?

Neem dan contact op met Steunpunt Mantelzorg

Op de foto v.l.n.r. Wim Groenevelt (Sweco), Sybille Kaldenhoven (gemeente De Bilt) Marijke Meenhorst (De Bilthuysen), Marianne Houkamp (Steunpunt Mantelzorg), Johanna van Berge (Sweco), Tineke Plessen (St. Kinderopvang De Bilt) en wethouder Madeleine Bakker. De vertegenwoordiger van RIVM was verhinderd.

Delen:

Nieuws

25 september 2018

Crea-markt op 3 oktober

Verkoop van brei- en haakwerk ten behoeve van het Ouderenfonds. Lees verder

24 september 2018

Mama Café De Bilt gaat op bezoek bij de dieren.

Mama Café De Bilt zal voortaan 1x per maand aanwezig zijn bij Kinderboerderij De Schaapskooi. We... Lees verder

24 september 2018

In Between Café De Bilt - Maandag 1 oktober 2018

Maandag 1 oktober 2018 van 8.45-11.45 uur is er weer een In Between Café De Bilt. Het netwerkcafé... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen