Start Netwerk Ambassadeurs Werk & Mantelzorg De Bilt

07/06/2017 - In gemeentehuis Jagtlust vond op 11 mei de feestelijke aftrap plaats van het Netwerk Ambassadeurs Werk & Mantelzorg De Bilt. Vorig jaar heeft Steunpunt Mantelzorg de Bilt een succesvolle campagne gevoerd rond het thema Werk en Mantelzorg.

Tijdens het afsluitend symposium kreeg de gemeente De Bilt de erkenning “Wij werken Mantelzorgvriendelijk”. Na dit symposium zijn enkele lokale bedrijven waaronder RIVM, Sweco (de vroegere Grontmij), De Bilthuysen en Stichting Kinderopvang De Bilt actief aan de slag gegaan met het onderwerp Mantelzorg binnen hun organisatie. En zij zijn nu de eerste ambassadeurs!

Marianne Houkamp, consulent Mantelzorg: “Veel mantelzorgers hebben naast hun zorgtaken ook gewoon een betaalde baan. Het is dan erg fijn als het onderwerp bespreekbaar is binnen de organisatie, als men gebruik kan maken van verlofregelingen en als er samen gezocht kan worden naar maatwerkoplossingen. Deze bedrijven zijn nu de koplopers maar we streven naar uitbreiding van het Netwerk!”

Gemeente De Bilt wil graag een voorbeeldrol vervullen en lokale organisaties en bedrijven uitnodigen om samen werk te maken van een gezonde combinatie van betaald werk en zorgtaken. Als stimulans faciliteert de gemeente een nul-meting voor de eerste drie nieuwe bedrijven die ook aan de slag willen gaan met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

Wilt u binnen uw organisatie ook werk maken van een gezonde combinatie van werk en zorgtaken?

Of bent u werkende mantelzorger en heeft u ondersteuning, informatie of advies nodig?

Neem dan contact op met Steunpunt Mantelzorg

Op de foto v.l.n.r. Wim Groenevelt (Sweco), Sybille Kaldenhoven (gemeente De Bilt) Marijke Meenhorst (De Bilthuysen), Marianne Houkamp (Steunpunt Mantelzorg), Johanna van Berge (Sweco), Tineke Plessen (St. Kinderopvang De Bilt) en wethouder Madeleine Bakker. De vertegenwoordiger van RIVM was verhinderd.

Delen:

Nieuws

21 juni 2018

Vacature Medewerker Frontoffice Sociaal Team M/V

Binnen het Sociaal Team van MENS De Bilt is er een vacature voor Lees verder

18 juni 2018

Kom en lift je leven!

Wil je meer leren doen met minder geld? En ontdekken hoe je óók kunt genieten van genoeg? Lees verder

14 juni 2018

Woont u alleen en heeft u een kamer over?

Een publieke omroep is voor een nieuw TV programma op zoek naar alleenstaande senioren die een... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen