Samen Oplopen met een vluchtelingengezin

26/11/2018 - Sinds drie jaar wordt in onze gemeente het programma Samen Oplopen aangeboden: vrijwilligers worden gekoppeld aan gezinnen die tijdelijk wat steun kunnen gebruiken. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat ook gezinnen die gevlucht zijn en in onze gemeente hun toekomst willen opbouwen veel baat hebben bij deze tijdelijke steun. Door subsidie van het Oranjefonds heeft MENS De Bilt vanaf 2019 de mogelijkheid om naast de reguliere ondersteuning aan gezinnen, meer gezinnen met een vluchtelingenachtergrond te steunen.

Wil jij wat betekenen voor een gezin?

Als vrijwilliger van Samen Oplopen bezoek je wekelijks een (vluchtelingen) gezin waaraan je wordt gekoppeld. Tijdens deze bezoekjes help je het gezin bijvoorbeeld met het leren kennen van onze cultuur, het vinden van voorzieningen, het leren van de taal aan zowel ouders als kinderen, en het lezen van lastige brieven. Ook onderneem je samen leuke dingen. Door jouw betrokkenheid lukt het de gezinnen makkelijker om hier hun leven op te bouwen en kunnen de kinderen sneller meedoen met hun leeftijdsgenootjes. Je kunt tijdens een kennismakingsgesprek met de coördinator aangeven wat jou leuk lijkt om te doen. Het betrekken van je eigen gezin bij het vrijwilligerswerk is ook een mogelijkheid!

Vrijwilligster Linda: ‘Sinds een half jaar ondersteun ik een gezin met de Nederlandse taal en een aantal administratieve zaken. Samen met de oudste dochter van 8 doe ik spellingsoefeningen en maken we rekensommen. Haar moeder doet gezellig mee. Het geeft me voldoening om te zien hoe blij ze zijn als ze nieuwe woorden leren, verbanden zien of weinig fouten maken met sommetjes. Het zelfvertrouwen groeit iedere week! Ze waarderen mijn komst en laten dit duidelijk merken, ik heb nog nooit zulke gastvrije en warme mensen ontmoet. Ik leer meer over een andere cultuur en ik kan ze een stap in de goede richting helpen, een erg leuke combinatie! Ik ga er iedere week met veel plezier naar toe.’

Meer weten?

Lijkt het je leuk om een (vluchtelingen) gezin te ondersteunen, meld je dan aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij Christine Thomas, coördinator van Samen Oplopen in De Bilt en bereikbaar op c.thomas@mensdebilt.nl of op 06-13069608. Mocht jouw gezin zelf behoefte hebben aan wat steun van een vrijwilliger, dan kun je ook contact opnemen met Christine.

 

Delen:

Nieuws

15 februari 2019

Meer leren doen met minder geld - Start nieuwe budgetkring

Op 7 maart start een nieuwe budgetkring in De Bilt, op donderdagmorgen van 10.00 - 12.30 uur bij... Lees verder

14 februari 2019

Buurtsport in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie gaan we gewoon door met buiten bewegen! Lees verder

13 februari 2019

Stilstaan bij jezelf: Mindful Ouderschap

Workshop voor ouders die met aandacht willen opvoeden. Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen