Respectzones - Week en Dag van Respect

05/11/2018 - Jaarlijks wordt in onze gemeente aandacht geschonken aan de landelijke Week en Dag van Respect. Dit jaar is het thema “Respectzones”.

Dit jaar is deze week van maandag 5 t/m zondag 11 november, waarbij in deze week meerdere sportverenigingen activiteiten organiseren om dit respect voor elkaar, vaak al vanzelfsprekend in de sport, extra aandacht te geven. En mocht u dat niet eerder hebben gedaan: zeker als er een thuissportdag in deze week valt is dat een mooie gelegenheid daarvoor!

Enkele weken geleden zal uw vereniging al aandacht hebben geschonken aan de scheidsrechter,  maar wij hopen natuurlijk dat de sportverenigingen binnen onze gemeente óók voor alle leden, hun tegenstanders, officials en bezoekers een organisatie is waarin respect voor elkaar vanzelfsprekend is en de hele vereniging als een “Respectzone” voelt!

Mocht het desondanks toch een keer niet goed gaan is er de mogelijkheid een beroep te doen op een vertrouwenspersoon. Mocht die niet binnen uw vereniging beschikbaar zijn heeft u vorige maand van de Biltse Sport Federatie kunnen vernemen wie daarvoor (in samenwerking met de gemeente en MENS De Bilt) is aangesteld.

Vorig jaar hebben velen van u gebruik gemaakt van het aanbod een vlag van het Platform in bezit te krijgen; wij vragen deze verenigingen de vlag in deze Week voor Respect te hijsen! Ook vele scholen zullen de vlag hijsen, evenals hij zal wapperen bij het stadhuis en de gemeentelijke sportaccommodaties!

Mocht u NIET in het bezit zijn van een vlag maar daar wel prijs opstellen kunt per omgaande, nog een verzoek (graag per mail; adres zie hieronder) indienen. Zolang de voorraad strekt lever ik dan deze nog bij u af!

Ineke Stienstra
lid werkgroep Week/Dag van Respect
penningmeester en secretaris a.i. Platform Respectvol Samenleven

 

Verdere info over de Week van Respect is te vinden op: www.weekvanrespect.nl

Delen:

Nieuws

18 juni 2019

MENS De Bilt nu ook inloopspreekuur in Het Lichtruim

Vanaf 21 juni zijn wij weer aanwezig in de hal van het Lichtruim. Lees verder

12 juni 2019

Column Evelien Ribbens - Samenloop voor Hoop

Column Evelien Ribbens, directeur MENS De Bilt. Gepubliceerd in de Biltsche Courant op 12 juni 2019. Lees verder

12 juni 2019

Blijham lezing - "Zelf de baas"

Een publieksgesprek over “zelf de baas” blijven terwijl je ernstig ziek bent. Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen