Onderzoek onder organisaties die werken met vrijwilligers

20/06/2017 - De gemeente De Bilt vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners bereid zijn zich voor elkaar in te zetten. Daarmee is vrijwilligerswerk een belangrijk onderwerp.

Graag wil de gemeente bereiken dat het aantal inwoners dat zich als vrijwilliger inzet toeneemt, en dat vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties goed ondersteund en gefaciliteerd worden. Een belangrijke manier hoe de gemeente daar nu invulling aan geeft is via de Vrijwilligerscentrale, onderdeel van MENS De Bilt. Om tot verbetering van beleid rondom vrijwillige inzet te komen en de diensten van de Vrijwilligerscentrale zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoefte van organisaties en vrijwilligers, voeren we momenteel een enquête uit onder organisaties die werken met vrijwilligers.

Graag willen we weten wat organisaties die werken met vrijwilligers vinden van de ondersteuning die beschikbaar is, waar ze tegenaan lopen, en waar de behoefte ligt als het gaat om vrijwillige inzet. Heeft u de enquête niet ontvangen, maar vertegenwoordigd u wel een organisatie die werkt met vrijwilligers? Klik dan hier om de enquête te openen.

Wij vinden uw inbreng erg belangrijk. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!

Later deze maand starten we ook een enquête onder (potentiele) vrijwilligers. En na de zomervakantie organiseren we Rondetafelgesprekken met vrijwilligers en vertegenwoordigers van organisaties die werken met vrijwilligers. Wilt u meepraten over het verbeteren van het beleid rondom vrijwillige inzet in de gemeente De Bilt in een Rondetafelgesprek? Meldt u dan aan! Dat kan via de laatste vraag van de enquête. Of door een mail te sturen aan Annet Meeuws, a.meeuws@mensdebilt.nl.

De uitkomsten van deze enquête en de Rondetafelgesprekken verwerken we in een Plan van Aanpak ten behoeve van het verbeteren van het beleid rondom vrijwillige inzet in gemeente De Bilt.

Het invullen van de enquête voor vertegenwoordigers van organisaties die werken met vrijwilligers duurt slechts enkele minuten en kan tot eind juni 2017. De antwoorden worden anoniem verwerkt.

Delen:

Nieuws

25 september 2018

Crea-markt op 3 oktober

Verkoop van brei- en haakwerk ten behoeve van het Ouderenfonds. Lees verder

24 september 2018

Mama Café De Bilt gaat op bezoek bij de dieren.

Mama Café De Bilt zal voortaan 1x per maand aanwezig zijn bij Kinderboerderij De Schaapskooi. We... Lees verder

24 september 2018

In Between Café De Bilt - Maandag 1 oktober 2018

Maandag 1 oktober 2018 van 8.45-11.45 uur is er weer een In Between Café De Bilt. Het netwerkcafé... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen