Nationale Diabetes Challenge 2019

07/03/2019 - Samen met het Gezondheidscentrum De Bilt doet het Buurtsport team van MENS De Bilt mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. We nodigen iedereen uit om vanaf half april wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

Wandelen is leuk voor iedereen

Omdat bewegen voor iedereen goed is, kunnen ook mensen zonder diabetes meewandelen – we houden rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. De afstanden die u daar kunt lopen zijn 5, 10, 15 of 20 km.

Beweging verbetert de kwaliteit van leven

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Informatieavond

Op woensdagavond 27 maart om 19:00 uur organiseren wij een informatieavond over de Nationale Diabetes Challenge in het MENS De Bilt servicecentrum aan de Prof. Dr. P.J.W. Debijeweg in De Bilt. Iedereen die interesse heeft is welkom, ook voor mensen zonder diabetes.

Meer informatie opvragen of inschrijven kan via een mail naar Maikel Rijdes, buurtsportcoaches@mensdebilt.nl of via de website van de Nationale Diabetes Challenge: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelgroepbeerschoten.

 

Delen:

Nieuws

18 juni 2019

MENS De Bilt nu ook inloopspreekuur in Het Lichtruim

Vanaf 21 juni zijn wij weer aanwezig in de hal van het Lichtruim. Lees verder

12 juni 2019

Column Evelien Ribbens - Samenloop voor Hoop

Column Evelien Ribbens, directeur MENS De Bilt. Gepubliceerd in de Biltsche Courant op 12 juni 2019. Lees verder

12 juni 2019

Blijham lezing - "Zelf de baas"

Een publieksgesprek over “zelf de baas” blijven terwijl je ernstig ziek bent. Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen