MENS De Bilt gaat aan de slag met mijnkwaliteitvanleven.nl

24/11/2017 - Mijnkwaliteitvanleven.nl is een landelijk initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland. Het is bedoeld voor mensen met een chronische aandoening of beperking, ouderen en mantelzorgers. Deelnemers vullen twee keer per jaar een online vragenlijst in. De vragen gaan over hun persoonlijke situatie. Hoe men zijn of haar gezondheid ervaart en hoe men de zorg en leefomgeving waardeert. Deelnemers ontvangen n.a.v. het invullen van de vragenlijst een persoonlijk overzicht.

Wat levert het op?

Voor mensen met een ondersteunings- of hulpvraag kan dit een middel zijn om regie te houden over  eigen leven en gezondheid, en bijvoorbeeld een voorbereiding op een persoonlijk gesprek met een hulp- of zorgverlener. Daarnaast draagt het bij aan landelijk onderzoek naar de gevolgen van veranderingen in de zorg. Voor ons als MENS De Bilt kan het een handvat bieden om in gesprek te gaan over ervaren kwaliteit van leven. Daarnaast biedt het kwantitatieve informatie op basis waarvan we onze dienstverlening kunnen verbeteren.

Wat gaan we doen?

We gaan algemeen bekendheid geven aan mijnkwaliteitvanleven.nl. Verder gaan we per onderdeel van onze dienstverlening kijken hoe we het in kunnen zetten.

Meedoen of meer weten?

Hoe meer mensen in gemeente De Bilt meedoen, hoe meer informatie het ons geeft om lokaal zorg en ondersteuning te kunnen verbeteren. Doet u en/of uw organisatie ook mee?

Kijk op mijnkwaliteitvanleven.nl voor meer informatie. 

 

Delen:

Nieuws

19 maart 2018

Markt Samen Leuke Dingen Doen Maartensdijk

Vindt u het leuk om samen iets te gaan doen en zoekt u iemand die dezelfde interesses heeft als... Lees verder

16 maart 2018

Loten verkoop t.b.v. Jeugdsportfonds

Het jeugdsportfonds biedt sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld... Lees verder

15 maart 2018

Hulp bij tablet, mobiel of laptop

Heeft u een vraag over uw tablet, mobieltje of laptop? Komt u dan met uw apparaat naar de... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen