MENS De Bilt gaat aan de slag met mijnkwaliteitvanleven.nl

24/11/2017 - Mijnkwaliteitvanleven.nl is een landelijk initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland. Het is bedoeld voor mensen met een chronische aandoening of beperking, ouderen en mantelzorgers. Deelnemers vullen twee keer per jaar een online vragenlijst in. De vragen gaan over hun persoonlijke situatie. Hoe men zijn of haar gezondheid ervaart en hoe men de zorg en leefomgeving waardeert. Deelnemers ontvangen n.a.v. het invullen van de vragenlijst een persoonlijk overzicht.

Wat levert het op?

Voor mensen met een ondersteunings- of hulpvraag kan dit een middel zijn om regie te houden over  eigen leven en gezondheid, en bijvoorbeeld een voorbereiding op een persoonlijk gesprek met een hulp- of zorgverlener. Daarnaast draagt het bij aan landelijk onderzoek naar de gevolgen van veranderingen in de zorg. Voor ons als MENS De Bilt kan het een handvat bieden om in gesprek te gaan over ervaren kwaliteit van leven. Daarnaast biedt het kwantitatieve informatie op basis waarvan we onze dienstverlening kunnen verbeteren.

Wat gaan we doen?

We gaan algemeen bekendheid geven aan mijnkwaliteitvanleven.nl. Verder gaan we per onderdeel van onze dienstverlening kijken hoe we het in kunnen zetten.

Meedoen of meer weten?

Hoe meer mensen in gemeente De Bilt meedoen, hoe meer informatie het ons geeft om lokaal zorg en ondersteuning te kunnen verbeteren. Doet u en/of uw organisatie ook mee?

Kijk op mijnkwaliteitvanleven.nl voor meer informatie. 

 

Delen:

Nieuws

19 juli 2018

Workshop "Wasbare Luiers" tijdens het Mamacafé op 27 juli a.s.

Moderne wasbare luiers zijn in de afgelopen decennia enorm veranderd Je doet ze eenvoudig aan met... Lees verder

16 juli 2018

Werk in je eigen wijk - Miep snapt het niet meer

Net 40 jaar, de kinderen uit huis, dus weer aan het werk, een volgende stap in mijn leven komt... Lees verder

11 juli 2018

Saaie zomer?

Column Evelien Ribbens, directeur MENS De Bilt. Gepubliceerd in de Biltsche Courant op 11 juli 2018. Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen