Maatjes samen in de Riksja

18/05/2017 - Op maandag 8 mei maakte vrijwilligster Carla van der Laak samen met haar maatje Francien van Randeraad een rit in de riksja. De riksja is een onderdeel van het project ‘Fietsen alle jaren’. Dit project biedt minder valide mensen de mogelijkheid om weer eens het genot te ervaren van een fietstocht.

Carla van der Laak was enthousiast over dit initiatief en plande een afspraak in samen met haar maatje “Ik kreeg een mailtje van MENS  waarin verteld werd over dit initiatief. Mijn maatje woont pas een half jaar in De Bilt en is afhankelijk van de rolstoel. Daardoor heeft ze nog niet zoveel van haar omgeving kunnen zien.” Maatje Francien van Randeraad is erg blij met het idee. “Dit was zo een leuke verrassing. Ik ben heel benieuwd naar alle mooie plekjes in gemeente De Bilt. Ik zit nu sinds een half jaar in een rolstoel en kan niet meer zover lopen. De mooie stukjes van De Bilt, zoals de natuur heb ik nog niet gezien.”

Na een lekker kopje koffie bij restaurant Bij De Tijd was het voor de dames en vrijwilliger Frank van Waert weer tijd om verder te gaan met hun fietstocht door De Bilt.

Lijkt het u ook leuk om uw maatje, ouder, vriend(in) of familielid te verrassen met een ritje op de riksja? Of kent u iemand die graag een rit zou willen maken?

Neem dan contact op met ons via debilt@fietsenallejaren.nl of 06-50611688. 

Delen:

Nieuws

22 februari 2018

Informatief Huisbezoek nu voor 80- en 85-jarigen

MENS De Bilt zoekt nieuwe vrijwilligers voor het team 'Informatief Huisbezoek'. Ouderen worden... Lees verder

21 februari 2018

Zijn mannen nodig?

Column Evelien Ribbens, directeur MENS De Bilt. Gepubliceerd in de Biltsche Courant op 21... Lees verder

20 februari 2018

Meepraten in het Mantelzorg-Panel

Steunpunt Mantelzorg wil graag in contact komen met mantelzorgers die mee willen denken en praten... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen