Informatiebijeenkomst “De charme van het ouder worden”

10/10/2018 - Woensdagmiddag 24 oktober organiseert Steunpunt Mantelzorg een bijeenkomst vol informatie en inspiratie voor senioren. Zo lang mogelijk zelfstandig zijn en prettig wonen als je ouder wordt: dat willen we toch allemaal? Betsy de Keizer (vitale senior en voorheen makelaar) neemt u mee in mogelijkheden in en om uw huis om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.

Betsy de Keizer had als makelaar dertig jaar lang een eigen kantoor en is altijd geïnteresseerd geweest in mensen en in wonen.

De informatiebijeenkomst heeft als motto ‘De charme van het ouder worden’ omdat wij op zo’n heel andere manier ouder worden dan onze ouders. Volgens onderzoek van de ANBO willen verreweg de meeste 65-plussers (90%) niet afhankelijk zijn of worden van hun kinderen en het liefst  in hun eigen huis blijven wonen. Maar toch hebben hedendaagse ouderen ook vaak enige vorm van ondersteuning nodig.
Betsy de Keizer: “Ik merk dat veel van mijn leeftijdgenoten er niet aan moeten denken om als ze nog ouder worden in een verzorgingshuis te moeten gaan wonen. Ze willen zelfstandig blijven. Hoe lossen we dit op?
Ik wil laten zien dat technische ontwikkelingen ons als senioren steeds meer mogelijkheden geven om echt heel lang en tot op hoge leeftijd zelfstandig en onafhankelijk te blijven.”

Betsy de Keizer behoort zelf tot de doelgroep. Ze is een zeventiger, gezond en energiek en vastberaden zelf de regie te houden en anderen te helpen dat ook te blijven doen. Ze doet dat heel praktisch, door aan te geven wat u kunt doen om onafhankelijk te blijven, uw huis aan te passen, door handige hulpmiddelen te laten zien en in te gaan op wat u nu moet leren om later of nu toch comfortabel en zelfstandig te blijven wonen.

Datum en tijd:

Woensdag 24 oktober 2018 van 13.30 – 16.00 uur

Locatie:

Servicecentrum MENS De Bilt, Prof. PJW Debijeweg 1

Voor wie:

Alle senioren die zich willen voorbereiden op hun toekomst thuis

Aanmelden:

Vóór maandag 22 oktober per mail, mantelzorg@mensdebilt.nl of telefonisch 030- 727 15 56

De toegang is gratis.
 

Delen:

Nieuws

18 juni 2019

MENS De Bilt nu ook inloopspreekuur in Het Lichtruim

Vanaf 21 juni zijn wij weer aanwezig in de hal van het Lichtruim. Lees verder

12 juni 2019

Column Evelien Ribbens - Samenloop voor Hoop

Column Evelien Ribbens, directeur MENS De Bilt. Gepubliceerd in de Biltsche Courant op 12 juni 2019. Lees verder

12 juni 2019

Blijham lezing - "Zelf de baas"

Een publieksgesprek over “zelf de baas” blijven terwijl je ernstig ziek bent. Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen