Het SamenSpelen-onderzoek

08/06/2021 - Onderzoekers van het Radboudumc en spelontwikkelaars van Games for Health onderzoeken of het spelen van spellen op de telefoon sociale contacten kan stimuleren.

Laagdrempelig & gezellig

Van kinds af aan is samen spelen een leuke manier om plezierig contact te leggen met anderen. We willen nu kijken of dat ook zo werkt bij ouderen. Daarom hebben we een nieuwe chat-app ontwikkeld. De app biedt digitale versies van bekende spellen (Galgje, Ik Zie Ik Zie) en nieuwe spellen, zoals Fotoslang en Emojij. De spellen zijn zo gemaakt dat ze persoonlijk en waardevol contact uitlokken met bekenden en als je wilt ook met onbekenden. Sommige spellen zijn leuk om als opa en oma met kleinkinderen te spelen. Sommige spellen zijn leuk om met leeftijdgenoten te spelen.

Wie zoeken wij?

Om te onderzoeken of spelen inderdaad leidt tot meer sociale contacten is het SamenSpelen-onderzoek opgezet. Voor dit onderzoek zijn we vooral opzoek naar mensen van 65 jaar of ouder, maar ook jongere mensen kunnen meedoen. Iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen. Kinderen mogen meespelen onder toezicht van hun ouders.

Meedoen betekent dat je één jaar lang gratis gebruik kunt maken van de app. Je wordt willekeurig ingedeeld in één van drie groepen: twee spelgroepen en één controlegroep. Kom je in een spelgroep, dan kun je zo vaak spelen als je wilt en met wie je wilt. Elke maand vragen we je wat vragen te beantwoorden; meestal maar een paar, af en toe wat meer. Hiermee kunnen we onderzoeken of de app ook werkt. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone. Wil je graag meedoen? Meld je hier aan om mee te spelen.

Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers zijn mensen die de deelnemers willen helpen met het gebruik van de app en regelmatig een spelletje met hen willen spelen. Geïnteresseerd? Meld je hier aan als vrijwilliger.

Meer informatie over de app en het onderzoek is te vinden op de website van het SamenSpelen-onderzoek.

Delen:

Nieuws

22 juni 2021

Het Meldpunt gaat weer beginnen

De coronabesmettingen lopen terug en het gaat goed met... lees verder

21 juni 2021

Walk to Fight Cancer 2021 - Loop je mee?

Op zaterdag 10 juli 2021 organiseren diverse betrokken en... lees verder

17 juni 2021

Aanvulling Nieuwsbrief St. Leergeld juni 2021

We kregen een paar leuke en ook nuttige tips binnen, vandaar... lees verder