Het Danspaleis komt naar De Bilt!

26/08/2019 - In het kader van Wereld Alzheimer Dag organiseert Netwerk Dementie De Bilt op vrijdag 20 september ‘Het Danspaleis’. Een unieke, gezellige middag vol muziek, bewegen, plezier, aandacht en nostalgie, speciaal voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, vrijwilligers en andere betrokkenen.

Wereld Alzheimer Dag

Jaarlijks wordt door middel van Wereld Alzheimer Dag aandacht gevraagd voor dementie en de gevolgen die dit heeft voor de persoon zelf en zijn omgeving. Ieder jaar kent het een ander thema en dit jaar is het thema ‘bewegen’. Het Netwerk Dementie De Bilt organiseert daarom deze speciale en muzikale middag. Muziek, bewegen en dansen verbindt mensen, het ontspant en geeft plezier. Bewegen is voor iedereen belangrijk en bij mensen met dementie blijft muziek vaak heel lang in het geheugen verankerd.

‘Het Danspaleis’, feestelijk geopend door burgemeester Sjoerd Potters

Vrijdag 20 september vanaf 13.00 uur is iedereen van harte welkom om te komen dansen en andere mensen te ontmoeten tijdens ‘Het Danspaleis’, in Hotel/Restaurant Van der Valk, aan De Holle Bilt 1 in De Bilt. Om 13.00 uur is de ontvangst met koffie/thee en lekkers, daarna kunt u korte workshops volgen, zoals Tai Chi , Yoga en valpreventie. Om 14.00 uur is de officiële en feestelijke opening van Het Danspaleis door burgemeester Sjoerd Potters waarna er naar hartelust gedanst kan worden. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u uit te nodigen voor een dans of om gezellig een praatje te maken. Ook wordt er een bijzondere oudere en/of vrijwilliger in het zonnetje gezet en u kunt u favoriete nummers aanvragen in de Favorieten Carrousel. Van der Valk zorgt ervoor dat het ook de inwendige mens aan niets ontbreekt.

Iedereen is van harte welkom!

‘Het Danspaleis’ is gratis en u kunt zich eenvoudig aanmelden via mantelzorg@mensdebilt.nl of telefonisch via 030-727 15 56.
Lijkt het u leuk om als vrijwilliger met onze bezoekers te dansen of een praatje aan te knopen? Neemt u dan contact op met mantelzorgconsulent Marianne Houkamp via e-mail m.houkamp@mensdebilt.nl of telefoon  030 72 71 556/ 06 13 07 11 29. ‘Het Danspaleis’ verzorgt voor deze vrijwilligers vanaf 13.00 uur een speciale korte training ‘contact maken’ in Restaurant Van der Valk.

Netwerk Dementie De Bilt

Het Netwerk Dementie De Bilt bestaat uit 15 samenwerkende organisaties die tot doel hebben mensen met dementie en hun mantelzorgers te ondersteunen met begeleiding en zorg op maat. Deze activiteit wordt door het netwerk in gezamenlijkheid georganiseerd waarbij o.a. Alzheimer Nederland, De Rabobank Rijn en Heuvelrug, Gemeente De Bilt, Hotel/Restaurant Van der Valk, MENS De Bilt, De Bilthuysen, King Arthurgroep, Casemanagement Dementie, Accoladezorg, Huisartsen de Bilt, Home Instead, Senior Support, Vitras/Santé Partner, Beth Shamar, Huize Het Oosten en Onvergetelijk Leven belangeloos bijdragen om dit mogelijk te maken.

Delen:

Nieuws

17 september 2019

Spaanse Gezelligheid

Vanaf dinsdag 1 oktober organiseren we in het servicecentrum Maartensdijk een aantal weken achter... Lees verder

16 september 2019

Inspiratie workshop Ont-moeten

Moet jij ook zoveel?  Stel je vaak onrealistische eisen aan jezelf?  Lijkt alles even belangrijk... Lees verder

13 september 2019

Veerkracht bij je kind

Ontmoeten en voorlezen Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief MENS De Bilt

* verplicht invullen