Heel Nederland Leest-dialoogtafels bij KunstenHuis Idea

16/11/2023 - De hele maand november is Nederland één grote boekenclub, want iedereen leest hetzelfde boek: Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Lid of niet, je kan je gratis exemplaar bij de Bibliotheek ophalen en aanschuiven aan een dialoogtafel in de bibliotheken van Bilthoven, Zeist en Soest.

Het verhaal van Sonny Boy
In de herfst van 1928 kruisten de paden van Waldemar Nods en Rika van der Lans elkaar voor het eerst. Een ontmoeting van twee verschillende werelden: hij zwart, zij wit; hij jong, zij bijna veertig; hij Surinaams, zij Hollands, getrouwd en moeder van vier kinderen. Hun liefde, gevolgd door schandaal, bracht verlies en uitdagingen. Desondanks bouwden ze samen, midden in crisistijd, een voorspoedig leven met hun zoon Waldy, hun eigen 'Sonny Boy'. Maar dan komt hun leven totaal op zijn kop te staan.

Dialoogtafel
De dialoogtafels vinden plaats in het kader van Heel Nederland Leest. Ga tijdens de dialoogtafel met anderen in gesprek over discriminatie. Iedereen heeft weleens te maken gehad met discriminatie, bij jezelf of een ander. Wat doe je in zo’n situatie? En hoe zou een inclusieve samenleving eruit zien? We wisselen persoonlijke ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Je hoeft het boek niet gelezen te hebben.
 

Bibliotheek Bilthoven | 28 november| 9.30 – 12.00
Bibliotheek Soest | 30 november| 9.30 – 12.00
Bibliotheek Zeist | 1 december | 9.30 – 12.00

Heel Nederland Leest is de grootste leescampagne van het jaar, waarin iedereen uitgenodigd wordt om hetzelfde boek te lezen en met elkaar hierover in gesprek te gaan. Het boek Sonny Boy is opnieuw uitgegeven in een aangepaste versie. Bezoekers van de bibliotheek kunnen een gratis exemplaar de hele maand november ophalen, zolang de voorraad strekt.

www.kunstenhuisidea.nl/heelnederlandleest

Delen:

Nieuws

28 november 2023

Mini Kerstmarkt en Samen Leuke Dingen Doen Markt

Op vrijdag 15 december organiseren onze vrijwilligers weer de... lees verder

27 november 2023

Koffie met verhaal in de Bibliotheek

De Bibliotheek is meer dan een plek waar je boeken komt halen... lees verder

27 november 2023

Het dorpsleven in De Bilt

In Buurtkamer Molenkamp is een nieuwe expositie te bekijken... lees verder