Gezond, groen en geld: drie Biltse vrouwen over hun passie

06/06/2019 - Jeanine, Marieke en Judith ontmoetten elkaar in De Beweegruimte, een praktijk voor fysio- en manuele therapie, Pilates en Yin yoga. Ze hadden alle drie een eigen passie, maar voelden ook direct de samenhang tussen gezondheid, klimaatverandering en goed omgaan met geld. Op vrijdagavond 14 juni bundelen ze daarom hun krachten in de gratis toegankelijke workshop Gezond, groen en geld.

Klimaatcoach Jeanine Pothuizen volgt met plezier de Pilateslessen bij Judith. Haar passie gaat uit naar het klimaat: hoe kunnen we met elkaar de klimaatuitdaging aanpakken en de aarde goed overdragen aan de generaties na ons? ‘Ik begeleid KlimaatGesprekken, een serie van zes workshops waarin mensen hun klimaatzorgen leren omzetten in passende acties vóór het klimaat. Door het hele land, maar ook in De Bilt!’ aldus Jeanine.

Marieke van Nimwegen is ook een trouwe bezoeker van de Pilateslessen en bracht in 2015 de Budgetkring naar De Bilt, een leefstijlprogramma met als motto goed met geld, goed met groen en goed in je vel. ‘In 12 bijeenkomsten leren mensen grip op hun geld te krijgen. Tegelijkertijd werken ze aan persoonlijke veranderdoelen, bijvoorbeeld minder eten weggooien of meer bewegen,’ legt Marieke uit.

Judith Verbeek is eigenaar van de Beweegruimte, een praktijk waar mensen op een positieve manier aan hun eigen gezondheid en vitaliteit kunnen werken. Judith is ook initiatiefnemer van het platform Blauw De Bilt. ‘We nemen een voorbeeld aan de zogenaamde blauwe zones, zes plaatsen op de wereld waar mensen heel oud worden, gezond en wel,’ vertelt Judith. ‘BlauwDeBilt wil mensen in de regio verbinden die elkaar - vanuit een brede en positieve kijk op gezondheid - versterken in hun krachtgerichte zorg en dienstverlening. Zodat we ook in De Bilt langer gezond kunnen blijven. Vandaar dat we graag deze workshop aanbieden in De Beweegruimte.’

De workshop ‘Gezond, Groen én Geld’ is een unieke kans om deze drie bevlogen plaatsgenoten (beter) te leren kennen, meer te horen over de samenhang tussen hun drie passies en ter plekke inspiratie op te doen om zelf aan de slag te gaan. Daar varen je gezondheid, het klimaat én je portemonnee wel bij.

Vrijdag 14 juni   20.00 – 21.30 uur  De Beweegruimte, Molenkamp 62, De Bilt

De toegang is gratis. Inloop vanaf 19.45 uur. Zie ook www.blauwdebilt.nl

Delen:

Nieuws

15 juli 2020

Column Evelien Ribbens - We mogen weer

Column Evelien Ribbens, directeur MENS De Bilt. Gepubliceerd... lees verder

14 juli 2020

Minibieb bij Servicecentrum De Bilt

Gratis boeken lenen en ruilen. Vrijwillige bijdrage mag, hier... lees verder

13 juli 2020

Activiteiten Ouders Lokaal De Bilt september en oktober

Overzicht activiteiten van Ouders Lokaal De Bilt september en... lees verder

Nieuwsbrief MENS De Bilt

Nieuwsbrief

* verplicht invullen.