Gezocht: virtuele tafelgenoten om Nederlands te oefenen

23/02/2021 - Gezocht: virtuele tafelgenoten voor mensen met een vluchtelingachtergrond die hun Nederlands willen oefenen.

Inmiddels heeft zich een groot aantal mensen met een vluchtelingachtergrond zich aangemeld bij Eet Mee. Velen van hen zijn nog niet zo lang in Nederland en willen heel graag de Nederlandse taal oefenen via een gezellig video-etentje. We zoeken dan ook Nederlanders die het leuk vinden om mee te doen aan dit soort video-etentjes. We maken in een aparte groep matches tussen 1 persoon met een vluchtelingachtergrond en 1 of 2 Nederlanders, zodat het taalgebruik niet te moeilijk wordt. 

Lijkt het je wat om met zulke video-etentjes mee te doen? Meld je aan via info@eetmee.nl, dan nemen we contact met je op.

Dit zei een van onze deelnemers over een eerder etentje:
"Het was een gezellig etentje met een vluchteling die zijn Nederlands wilde oefenen. Het praten ging erg goed en het was erg leuk om wat meer over de cultuur te leren en achtergrond van een vluchteling. Een paar keer hebben we de vertaal app erbij gepakt maar dat maakte het gesprek juist makkelijk en dynamisch"

Delen:

Nieuws

24 februari 2021

Column Evelien Ribbens - Online wereld

Column Evelien Ribbens, directeur MENS De Bilt. Gepubliceerd... lees verder

24 februari 2021

Zoom workshop Positief Opvoeden

“Kinderen doen het beter als zij zich beter voelen”... lees verder

23 februari 2021

Nieuw: online Mantelzorgcafé over dementiezorg

Veel mensen krijgen te maken met dementie. Deze... lees verder