Frank van der Jagt spreekt bij Lunchlezing in Bibliotheek

12/05/2022 - Bibliotheek Bilthoven van KunstenHuis Idea organiseert een serie lunchlezingen met inspirerende sprekers, werkzaam in lokale organisaties en bedrijven. Aan de hand van een boek spreken zij over wat hen drijft in hun werk.

Directeur van MENS De Bilt, Frank van der Jagt vertelt op 20 mei in Het Lichtruim over het gedrag van mensen. Het onderzoek naar hoe mensen in elkaar zitten, hoe we naar de wereld kijken en hoe we gezamenlijk de wereld vormgeven is de drijfveer in zijn werk. Het boek dat hem hierbij inspireert is Ishmael van Daniel Quinn. Wat hem specifiek raakt in het boek is de sterke invloed van dominante culturele denkbeelden op hoe je als individu naar de wereld kijkt.

De volgende lezingen staan vervolgens op het programma:

  • 3 juni: Secretaresse van het jaar, Vivian Veldman, spreekt over positiviteit en is geïnspireerd door Bibian Mentel en haar boek “Leef”.
  • 24 juni: Notaris en voorzitter van Businessclub de Bilt, Frans van Beek, vertelt hoe het leven niet altijd makkelijk is, maar wel heel erg mooi.  Kader Abdolah met zijn boek “Het huis van de moskee” inspireert hem daarbij.

Bij een lekker broodje, verzorgd door de cliënten van Reinaerde, nemen de sprekers je mee in hun motivatie voor hun werk.

Vrijdag 20 mei 2022

Directeur MENS De Bilt, Frank van der Jagt
Het Lichtruim
Bibliotheek Bilthoven van KunstenHuis Idea
Planetenplein 2, Bilthoven
12.30 uur tot 13.30 uur
€ 6 voor Bibliotheekleden, € 7 voor niet-leden

Delen:

Nieuws

25 mei 2022

Servicecentrum De Bilt is vrijdag 27 mei gesloten

A.s. vrijdag, de dag na Hemelvaart is het Servicecentrum De... lees verder

25 mei 2022

Het Grote Mantelzorg Gesprek De Bilt: De toekomst begint nu!

Steunpunt Mantelzorg De Bilt organiseert het Grote... lees verder

24 mei 2022

Ouders Lokaal De Bilt - agenda juni

Activiteiten Ouders Lokaal De Bilt juni 2022. lees verder