‘De Mens Zien’; een onvergetelijke middag over dementie

04/09/2017 - Op donderdag 21 september, Wereld Alzheimer Dag, organiseert het Steunpunt Mantelzorg De Bilt samen met verschillende andere organisaties een onvergetelijke middag voor iedereen die met dementie te maken heeft.

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Jaarlijks wordt op deze dag in heel de wereld aandacht gevraagd voor de ziekte dementie en de impact van deze ziekte voor de persoon zelf en voor zijn/haar naasten. Ook in gemeente De Bilt staan we hierbij stil. U bent van harte welkom deze middag, waarbij de focus ligt op wat nog wél kan met dementie. Graag nodigen we u uit om te komen kijken, luisteren, mee te praten of te zingen, en uw vragen te stellen.

De middag wordt geopend door burgemeester Sjoerd Potters. Vervolgens vertelt Johan Carbo, journalist (Het Parool en UN), schrijver en mantelzorger van zijn vrouw, over zijn eigen ervaringen over wat nog wél mogelijk is, ondanks de diagnose dementie. Ook wordt de documentaire ‘Van Waarde’ vertoond met voorbeelden van vrijwilligers met geheugenproblemen in gemeente De Bilt, en is er gelegenheid om met een aantal hoofdrolspelers in gesprek te gaan. 

Er zijn verschillende organisaties aanwezig voor informatie en persoonlijk advies, zoals Alzheimer Nederland, Accolade Zorg , Het Kunstenhuis, Home Instead, King Arthur Groep, Onvergetelijk Leven, Casemanagers Dementie, MENS De Bilt en anderen.  Ebbe Rost van Tonningen en een gelegenheidskoor verzorgen een muzikale bijdrage.  Er zijn hapjes en drankjes  en er is gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Iedereen is welkom: mensen met dementie en hun naasten, familie en belangstellenden. Komt u ook? 

Donderdag 21 september 2017 van 14.15 tot 16.30 uur, 

Het Lichtruim, Planetenplein 2 Bilthoven

Toegang is gratis

Informatie bij Steunpunt Mantelzorg De Bilt, 030 – 727 15 56 / 06 - 13071129, mantelzorg@mensdebilt.nl

Bekijk hier de flyer met het programma.

Delen:

Nieuws

20 november 2017

Tekenen/schilderen voor 55+

Woensdag 10 januari 2018 start er een nieuwe cursus Tekenen/schilderen in De Bremhorst Bilthoven. Lees verder

16 november 2017

Sint Maarten in de wijk Vogelzang

'Hallo Buur' is een initiatief van het Platform Respectvol Samenleven. In een tweewekelijkse... Lees verder

15 november 2017

Mantelzorgers genieten tijdens Dag van de Mantelzorg in Huize Het Oosten

Op vrijdag 10 november hebben we ruim 80 mantelzorgers uit gemeente De Bilt mogen verwelkomen in... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen