De Mens Zien

25/09/2017 - Op 21 september was het Wereld Alzheimerdag. Jaarlijks wordt op deze dag in heel de wereld aandacht gevraagd voor de ziekte dementie en de impact van deze ziekte voor de persoon zelf en voor zijn/haar naasten.

Ook in gemeente De Bilt werd hierbij stilgestaan.. De focus lag op wat nog wél kan met dementie. Steunpunt Mantelzorg De Bilt organiseerde samen met verschillende andere organisaties een onvergetelijke middag voor iedereen die met dementie te maken heeft of krijgt. Het werd een indrukwekkende bijeenkomst in Het Lichtruim met als thema ‘De Mens Zien’.

De middag werd geopend door burgemeester Sjoerd Potters, die met een persoonlijk en indringend verhaal rondom zijn vader die leed aan dementie en vorig jaar Kerst is overleden. Daarna nam Johan Carbo, journalist (Het Parool en UN), schrijver en mantelzorger van zijn vrouw Ellen, de aanwezigen mee en vertelde over zijn eigen ervaringen en wat nog wél mogelijk is, ondanks de diagnose dementie. Ook werd de documentaire ‘Van Waarde’ vertoond met voorbeelden van vrijwilligers met geheugenproblemen in gemeente De Bilt, en was er gelegenheid om met een  hoofdrolspeler in gesprek te gaan.

King Arthur Groep had voor deze gelegenheid, onder begeleiding van Ebbe Rost van Tonningen op accordeon, een prachtig en ontroerend gelegenheidskoor gevormd, dat de zaal liet meezingen op (oud) Hollandse liedjes.

En na afloop, onder het genot van een drankje en hapje, werd de informatiemarkt goed bezocht.

Een geslaagde en indrukwekkende middag, waar de mens echt werd gezien!

Delen:

Nieuws

14 december 2017

Tot de volgende keer Buur!

'Hallo Buur' is een initiatief van het Platform Respectvol Samenleven. In een tweewekelijkse... Lees verder

13 december 2017

Mini Kersmarkt 2017

Op dinsdag 12 december was er voor de derde keer op een rij een Mini Kerstmarkt in Servicecentrum... Lees verder

12 december 2017

Meer aandacht voor mantelzorg werkt

Steunpunt Mantelzorg heeft dit jaar meer dan tweehonderd nieuwe mantelzorgers bereikt; een... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen