Dappere Dino’s en Stoere Schildpadden

12/12/2022 - Jaarlijks maken bijna 49 duizend kinderen mee dat hun ouders uit elkaar gaan. Door een scheiding zijn veel kinderen verdrietig of angstig. Er ontstaan soms gedragsmatige of emotionele problemen. Om dit risico te verminderen start het Centrum voor Jeugd en Gezin De Bilt in januari 2023 met twee programma’s voor kinderen van gescheiden ouders: Dappere Dino’s en Stoere Schildpadden.

Deze preventieve groepstrainingen zijn bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met de veranderingen tijdens en na de scheiding. Uit onderzoek blijkt dat het programma helpt bij het voorkomen en verminderen van problemen bij deze groep kinderen. Kinderen zitten na deelname lekkerder in hun vel.

Stoere Schildpadden is er voor kinderen van 4-6 jaar, waarbij de handpop Schildpad Sam een centrale rol speelt. Bij Dappere Dino’s, voor kinderen van 6-8 jaar, is dat handpop Dino Rex. Sam en Rex worden door de trainers gebruikt om gedachten en gevoelens onder woorden te brengen. Er wordt een veilige sfeer gecreëerd, waarbij kinderen kunnen oefenen met manieren om met de scheiding om te gaan. Hiervoor worden veel creatieve materialen en spelvormen gebruikt die goed aansluiten bij de jonge leeftijd.

Beide trainingen bestaan uit 12 wekelijkse bijeenkomsten van 45 minuten, startend op vrijdag 13 januari. Locatie: Het Lichtruim. Meer informatie is te vinden op de website van het CJG. Aanmelden kan via info@cjgdebilt.nl

Deelname is gratis!

 

Delen:

Nieuws

26 september 2023

Bingo Maartensdijk geannuleerd

De BINGO middag van vrijdag 29 september a.s. kan helaas NIET... lees verder

26 september 2023

De Week van de Ontmoeting

Eenzaamheid treft mensen van alle leeftijden en achtergronden,... lees verder

21 september 2023

Intercultureel Eetcafé éénmalig verplaatst

In verband met vakantie van de vrijwilligers verplaatst het... lees verder