Dag van de Mantelzorg 2018 - Verras de mantelzorger!

23/10/2018 - Zaterdag 10 november is het weer de jaarlijkse landelijke Dag van de Mantelzorg. Steunpunt Mantelzorg organiseert een feestelijke, muzikale ontmoeting in Huize Gaudeamus. Mantelzorgers zijn van harte welkom vanaf 10.00 uur voor een klassiek concert met aansluitend een goed verzorgde lunch.

Ruim twintig jaar geleden heeft Mezzo, de landelijke organisatie voor mantelzorg,  het initiatief genomen voor de Dag van de Mantelzorg, inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend event op 10 november.

Overal in het land worden activiteiten georganiseerd en ontvangen mantelzorgers (in welke vorm dan ook) een waardering.

In gemeente De Bilt organiseert Steunpunt Mantelzorg een ontspannend en muzikaal programma in Huize Gaudeamus.

De Dag van de Mantelzorg wordt geopend door wethouder Anne Brommersma. Aansluitend zal Esther Luytjes een korte inleiding verzorgen over de historie en de rijke geschiedenis van Huize Gaudeamus.

Vervolgens staat er een prachtig, klassiek concert op het programma met Mariëtte Landheer (cello) en Angelique Heemsbergen (piano).

Mariëtte Landheer woont in Bilthoven en kreeg haar eerste cellolessen op Curaçao waar ze het grootste gedeelte van haar jeugd doorbracht. Mariëtte werkt veelvuldig mee aan producties van het Koninklijk Concertgebouworkest. In oktober 2009 speelde ze solo met het Concertgebouworkest in een stuk voor 12 celli van Tan Dun. Met het ensemble “Les Quatre” treedt ze veelvuldig op in binnen- en buitenland.

Angélique Heemsbergen speelde concerten in Het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg. Als soliste was ze o.a. te horen met Gershwins Rhapsody in Blue en als kamermusicus speelt ze in verschillende ensembles.

Speciaal voor de Dag van de Mantelzorg hebben deze musici een aansprekend en verrassend programma samengesteld met werken van o.a. Beethoven, Debussy, Schumann, Saint-Saëns en de relatief onbekende Catalaanse cellist en componist Casals.

Voor het concert en de lunch in Huize Gaudeamus zijn maximaal 55 plaatsen beschikbaar.

Aanmelden vóór 1 november via mantelzorg@mensdebilt.nl

Delen:

Nieuws

15 februari 2019

Meer leren doen met minder geld - Start nieuwe budgetkring

Op 7 maart start een nieuwe budgetkring in De Bilt, op donderdagmorgen van 10.00 - 12.30 uur bij... Lees verder

14 februari 2019

Buurtsport in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie gaan we gewoon door met buiten bewegen! Lees verder

13 februari 2019

Stilstaan bij jezelf: Mindful Ouderschap

Workshop voor ouders die met aandacht willen opvoeden. Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen