Creatief communiceren op afstand

16/11/2020 - Steunpunt Mantelzorg organiseert voor mantelzorgers de online workshop “Creatief communiceren op afstand”. Een vrolijke workshop in moeilijke tijden! Als je naaste in een zorginstelling verblijft tijdens de corona-crisis ervaar je als familie en mantelzorger hoe lastig het is om goed contact te houden. Er gelden beperkende maatregelen voor bezoek, je moet een mondkapje dragen en soms is er in de instelling helemaal geen bezoek meer mogelijk, alleen via het raam of via een beeldscherm. Hoe kun je dan toch betekenisvol contact hebben met je dierbare?

Contact met afstand

In deze workshop krijgt u praktische tips en handvatten om op afstand nabij te zijn. Op speelse wijze leert u van communicatietrainer en clownsdocent Esther Hak om fijn contact te hebben met uw naaste, ook als u elkaar niet kunt aanraken of dichtbij kunt zijn.

Online workshop

De online workshop is op woensdag 25 november van 14.00 tot 15.30 uur. De workshop wordt aangeboden via ZOOM. U kunt zich aanmelden via mantelzorg@mensdebilt.nl en u ontvangt dan een link waarmee u kunt deelnemen.

Gewoon vanuit thuis, achter uw laptop of tablet kunt u de workshop volgen.

Deze online bijeenkomst is voor iedereen bij te wonen! Ook als uw naaste niet in een zorginstelling verblijft, maar u bijvoorbeeld merkt dat verbaal communiceren moeilijk(er) gaat. Of als u gewoon geïnteresseerd bent. 


Oefenen met ZOOM

Hebt u nog weinig of geen ervaring in de online wereld? Of is het misschien onwennig om via het beeldscherm contact te hebben met elkaar? Geen probleem, Steunpunt Mantelzorg begeleidt u daarbij! Via onze in-en uit ZOOM-sessies kunt u op ontspannen wijze alvast oefenen met een online meeting en kijken of alles werkt.

Meld u zich daarvoor ook vooral aan via mantelzorg@mensdebilt.nl.

De eerste oefensessie is op 18 november.

Delen:

Nieuws

25 november 2020

Samen Leuke Dingen Doen Digitaal

Vanaf november bestaat er op onze website de button ‘Digitaal... lees verder

19 november 2020

Beeldsamenvatting coronaregels

Coronaregels in beeld uitgelegd. lees verder

12 november 2020

In- en uitZOOM sessies

Nog nooit eerder een ZOOM of Teams bijeenkomst gedaan via de... lees verder