Club CreaLief

25/10/2018 - Hallo, wij zijn Club CreaLief. Een nieuw initiatief van Biltse Buren die creatieve cadeautjes maken die we weggeven aan mensen die wel een lief gebaar kunnen gebruiken.

Iedereen kent immers wel iemand die een moeilijke tijd doormaakt of altijd voor anderen klaar staat maar te weinig aan zichzelf denkt of die op een andere manier wel een opkikker kan gebruiken. Dus hoe leuk is het als je die kunt verrassen met een cadeautje om te laten weten dat je aan hem of haar denkt.

Kent u ook zo iemand? Laat het ons dan weten, dan sturen we wat foto’s van de cadeautjes die we hebben en kunt u er een uitkiezen die bij die persoon past. En dan kijken we samen wie het cadeautje langsbrengt, u zelf of iemand van ons.

Op deze manier hebben we al aardig wat mensen verrast.

De moeder die die altijd druk is met andere helpen maar nu even zelf in de kreukels ligt, de buurvrouw die altijd voor haar zieke man zorgt, het jonge gezin waarvan de vader ALS heeft, de vrouw die de hele dag ziek op bed ligt, etc. etc. De verhalen zijn vaak ontroerend en hartverwarmend. Wij geven een cadeautje maar krijgen er ook een cadeautje voor terug door de blije reacties.  

En wie zijn wij?

We zijn nog niet zo lang bezig. In maart kwamen we voor het eerst bij elkaar nadat Ellen de Haan, de initiatiefnemer, in de Leijen had geflyerd met een oproep ‘creatievelingen gezocht met een groot hart’.  En inmiddels is een groot deel van de groep die gestart is, nog compleet. We zijn met 18 vrouwen, in de leeftijd van 22 tot 92. Een heel gevarieerd gezelschap met allerlei achtergronden, maar wat ons bindt is de creativiteit en iets willen betekenen voor een ander. Het is dan ook een lieve bedoening onderling, want ja,  ook onze crealievers maken van alles mee. En lief zijn voor een ander, begint toch bij onszelf.

We komen iedere maandag bij elkaar bij de WVT. Sommige vrouwen komen iedere week en andere af en toe en dat is helemaal oke. Ieder draagt op zijn eigen manier bij.

We hebben allemaal onze eigen hobby. We hebben hakers, breiers, iemand die met vilt werkt, een dozenversierder, kaartenmakers, vlaggetjesmaker, etc. etc. Het leuke is dat we wel ontzettend van elkaar leren en nieuwe ideeën opdoen door elkaar.

Hoe bekender, hoe meer aanmeldingen…helpt u mee?

Na de eerste opstartfase zijn we na de zomer echt actief de publiciteit aan het zoeken zodat we bekender worden want op die manier bereiken we natuurlijk mensen. Via verschillende Facebookgroepen doen we oproepjes, we staan in de krant, we zoeken organisaties op die er zijn voor kwetsbare mensen en we willen op markten gaan staan.

Wilt u ook mee helpen om ons initiatief bekender te maken? Dat zou geweldig zijn. Wilt u een keer kennismaken? Bel of mail dan gerust, dan maken we een afspraak. U bent ook altijd welkom om langs te komen op onze creatieve maandagavond om 19.30 uur bij de WVT, Talinglaan 10 in Bilthoven.

Meer info over Club CreaLief is te vinden op Facebook en u kunt contact met ons opnemen via clubcrealief@gmail.com of 06 57 07 18 24

Delen:

Nieuws

19 augustus 2019

Cursus tekenen/schilderen op woensdagavond

Er zijn weer een paar plaatsjes vrij in de groep tekenen/schilderen. Op 4 september start er een... Lees verder

15 augustus 2019

Start Mantelzorgspreekuur in gemeente De Bilt

Steunpunt Mantelzorg start vanaf eind augustus wekelijks een Mantelzorgspreekuur in het... Lees verder

29 juli 2019

Tentoonstelling en sprookjescafé

De gehele maand augustus is er een bijzondere tentoonstelling te zien in de Bibliotheek in... Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Nieuwsbrief MENS De Bilt

* verplicht invullen