Actuele informatie MENS De Bilt en het coronavirus

02/06/2020 - Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de initiatieven van MENS De Bilt in verband met het coronavirus.

27 mei 2020 - Elkaar ontmoeten in coronatijd
Richtlijnen voor vrijwilligers die op huisbezoek gaan. Zie deze PDF.

19 mei 2020 - Begrijpelijke communicatie over coronavirus
Op deze website van de VNG vindt u informatie die afgestemd is op bepaalde doelgroepen, bijvoorbeeld mensen met een beperking of anderstaligen. Er worden dagelijks nieuwe bronnen aan dit overzicht toegevoegd.

7 mei 2020 - Nieuwsbrief van MantelzorgNL
Heel veel nuttige informatie voor mantelzorgers, o.a.:  Mantelzorgers kunnen zich vanaf 18 mei laten testen op corona. Klik hier.

6 mei 2020 - Opgelet!
Het schijnt dat er mensen bellen die zich voordoen als medewerkers van MENS De Bilt en zeggen dat ze op huisbezoek komen. Op dit moment gaan de medewerkers van MENS De Bilt alleen in zeer dringende situaties op huisbezoek. Neemt u in geval van een verdacht telefoontje eerst even contact op met ons. We kunnen hiervan melding doen bij de politie.

22 april 2020 - Special voor werkende mantelzorgers
Er is veel veranderd in de samenleving door de maatregelen rond COVID-19 en dat merken ook werkende mantelzorgers. Daarom wil Steunpunt Mantelzorg u met deze pagina een hart onder de riem steken en u tips en handreikingen geven. Klik hier.

7 april 2020 - Hulp bij overige klussen
Naast onze boodschappenservice en de Biltse telefoonlijn kunnen wij ook helpen bij overige klussen, zoals o.a.:
Hond uitlaten/opvangen
Oud papier wegbrengen
Wandelingetje maken (op gepaste afstand)
Vervoer
Mocht u geen buren, familie of kennissen hebben die u hierbij kunnen helpen, dan kunt u contact met ons opnemen. Er is een beperkt aantal vrijwilligers beschikbaar om u mogelijk te ondersteunen. Contact: servicecentrumdebilt@mensdebilt.nl of 030-7440595.

3 april 2020 - Extra Nieuwsflits Steunpunt Mantelzorg
Het Corona-virus heeft grote invloed op mantelzorgers. Sociaal contact is beperkt,
dagbesteding en verpleeghuizen zijn dicht, de inzet van vrijwilligers is gestopt en de
individuele ondersteuning gaat vaak ook niet meer door. Door de maatregelen tegen het
Corona-virus valt bij mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben een groot deel
van die zorg weg. Hierdoor wordt het beroep op mantelzorgers nog groter en neemt de
kans op overbelasting toe. Met deze extra Nieuwsflits willen wij u graag informeren over de mogelijkheden voor ondersteuning en praktische hulp. Klik hier.

2 april 2020 - Vrijwilligerscentrale in Corona tijd
De Vrijwilligerscentrale is er ook in deze roerige tijden om vrijwilligers, initiatieven en maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Wij bundelen de initiatieven op onze website en waar mogelijk kijken we waar we de initiatieven aan elkaar kunnen knopen. Wilt u graag vrijwilligerswerk doen, of heeft u een mooi initiatief? Wij horen het graag: vrijwilligerscentrale@mensdebilt.nl

25 maart 2020 - Tips en suggesties voor vermaak thuis
Tips en suggesties voor vermaak thuis verzameld in verschillende categorieën. Deze staan elders op onze website. Klik hier.

23 maart 2020 - De Boodschappendienst
Door het coronavirus kan het voorkomen dat u niet meer in staat bent om zelf uw boodschappen te doen, omdat u niet meer naar buiten kan of durft. Een vrijwilliger kan de boodschappen voor u doen. U zorgt zelf voor een boodschappentas, een boodschappenlijstje en contant geld (geen pinpas!).
De vrijwilliger zal de boodschappen voor de deur plaatsen, ivm de afstand die gehouden moet worden, u  moet dus zelf de boodschappen naar binnen brengen.
Voor deze dienst kunt mailen/bellen: servicecentrumdebilt@mensdebilt.nl of 030-7440595
 
Wanneer u wel zelf nog uw boodschappen kunt doen en 70+ bent dan is er in alle vestigingen van de Albert Heijn een boodschappenuurtje voor ouderen. Van 7.00 tot 8.00 in de ochtend mag alleen deze doelgroep naar binnen. Houdt u zich ook tijdens dit uurtje aan de regels en houdt genoeg afstand, voor uw en andermans veiligheid!
Lees hier de informatie van Albert Heijn.

20 maart 2020 - Overzicht corona initiatieven lokaal en landelijk
Op een aparte pagina op deze website proberen we zo veel mogelijk alle initiatieven overzichtelijk bij te houden. Klik hier.

20 maart 2020 - "De Biltse Telefoonlijn"
Door het coronavirus komen veel mensen gedwongen thuis te zitten. Het kan betekenen dat u een dagelijks praatje gaat missen of dat u tijd over heeft en die zinvol wilt besteden.
Momenteel wordt vanuit MENS De Bilt,  in samenwerking met Samen voor De Bilt  'De Biltse Telefoonlijn'  opgezet.
Wilt u graag gebeld worden? Of wilt u zelf graag iemand geregeld bellen? Neem dan contact met ons op: 030-7440595 of maatjes@mensdebilt.nl (vergeet niet uw telefoonnummer te vermelden in de e-mail)

15 maart 2020 - In verband met het coronavirus zijn alle groepsactiviteiten van MENS De Bilt afgelast. Ook de Wijkwinkel en de spreekuren van de Vrijwilligerscentrale en in WVT zijn gecanceld.
Wel zijn we goed bereikbaar per telefoon of mail. Belt of schrijft  u ons vooral als u niet meer de deur uit kunt, een praatje wilt maken of andere zorgen hebt nu u niet meer het normale leven kunt leiden.
Ook als u zelf iets wilt doen om het leven voor de mensen die nu geïsoleerd raken makkelijker te maken.
 
U kunt bellen naar Servicecentrum De Bilt:
 
Of naar Servicecentrum Maartensdijk:
 
Sociaal Team
Als u een afspraak heeft met een medewerker van het Sociaal Team voor bijvoorbeeld een WMO indicatie zal u gebeld worden om de afspraak te verzetten of om telefonisch het gesprek waar u om gevraagd had te doen.

U kunt ook zelf bellen of mailen met het Sociaal Team:

030 727 15 57 (op werkdagen van 08.30 - 15.00 uur). 
sociaalteam@mensdebilt.nl

Steunpunt Mantelzorg
Ook het Steunpunt Mantelzorg is bereikbaar via telefoon of e-mail.
Bel gerust met de consulenten Marianne en Liesje van het Steunpunt Mantelzorg voor vragen, hulp of als u uw verhaal kwijt wilt.
Marianne: 06 13071129
 

Op deze pagina van onze website zullen wij u steeds op de hoogte houden van de mogelijkheden die wij in deze crisistijd nog wel hebben.

Delen:

Nieuws

24 februari 2021

Column Evelien Ribbens - Online wereld

Column Evelien Ribbens, directeur MENS De Bilt. Gepubliceerd... lees verder

24 februari 2021

Zoom workshop Positief Opvoeden

“Kinderen doen het beter als zij zich beter voelen”... lees verder

23 februari 2021

Nieuw: online Mantelzorgcafé over dementiezorg

Veel mensen krijgen te maken met dementie. Deze... lees verder