Activiteiten voor mantelzorgers - najaar 2017

21/08/2017 - Nu de zomervakantie weer achter ons ligt, brengen we graag de activiteiten onder uw aandacht, die Steunpunt Mantelzorg dit najaar aanbiedt aan alle mantelzorgers die wonen in gemeente De Bilt. Een gevarieerd programma, dat aansluit bij de verschillende soorten vragen en behoeften van mantelzorgers. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. We hopen dat er ook iets voor u bij is!

Komende maand staan de volgende activiteiten op de agenda:

Zo vindt op dinsdagavond 12 september de workshop ‘Vitaal de week door’ plaats.  Dit is een actieve workshop gericht op vitaliteit, balans en meer energie. Voelt u zich als mantelzorger wel eens opgebrand en ontbreekt het u aan nieuwe energie? Meldt u zich dan aan voor deze workshop!

Op donderdagmiddag 21 september staan we stil bij Wereld Alzheimer Dag. Samen met andere organisaties organiseren we een onvergetelijke middag over dementie in het Lichtruim. Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie.  De nadruk ligt dan vaak op wat niet meer kan. Tijdens deze middag willen we met een gevarieerd programma laten zien wat wél kan, ondanks de diagnose dementie. Laat u inspireren of stel uw persoonlijke vragen. Iedereen die iets heeft met of meer wil weten over dementie is van harte welkom!

In de Week Tegen Eenzaamheid bieden we op maandagmiddag 25 september een workshop aan voor mantelzorgers, die door hun intensieve zorgtaken steeds minder tijd hebben voor sociale contacten. Hoe voorkomt u gevoelens van eenzaamheid of het gevoel er alleen voor te staan? Hoe deelt u zorgtaken? Herkenbare vragen? Kom dan naar deze workshop en meldt u aan!

Tenslotte starten we elke laatste woensdagochtend van de maand met ‘Mantel & Co’. U kunt in ongedwongen sfeer andere mantelzorgers ontmoeten door samen een wandeling te maken, koffie te drinken of iets anders te ondernemen. Deze activiteit komt in plaats van de contactgroepen.

Nieuwsgierig naar de overige activiteiten van het Steunpunt Mantelzorg? Neem dan de flyer mee, die u vindt op verschillende openbare plekken in de gemeente, of neem een kijkje op de website van www.mensdebilt.nl/mantelzorgers.  We ontmoeten u graag bij één van onze activiteiten!

Heeft u vragen of behoefte aan een persoonlijk gesprek of advies? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg op tel. 030 – 727 15 56 of per email op mantelzorg@mensdebilt.nl.

Delen:

Nieuws

18 december 2018

Moving Maartensdijk

Om het nieuwe jaar sportief en gezellig te beginnen wordt op donderdag 3 (van 10:00 tot 17:00... Lees verder

17 december 2018

Fit Sterk en Energiek les voor 60+

Wil je wat meer energie hebben? Zou je wat sterker willen zijn? Meer willen kunnen vertrouwen op... Lees verder

14 december 2018

Steunpunt Vluchtelingen feliciteert Samen Oplopen

Samen Oplopen, een project van MENS De Bilt krijgt subsidie van het Oranjefonds. Lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht invullen